Nabeschouwing NEC - Almere City (2-3) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 13 december 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt NEC het vrijdag 13 december 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Almere City (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen NEC en Almere City is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 2-3 overwinning voor Almere City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door J. Efmorfidis, waarmee Almere City met 0-1 de leiding nam. Almere City vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Kip op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van R. Balker zorgde ervoor dat NEC in de 65e minuut op 1-2 kwam te staan.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Kvida de 2-2 maakte voor NEC. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Almere City dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Verheydt de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erwin Blank en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Almere City.

Wedstrijdstatistieken NEC - Almere City
2
3
LIVE NEC - Almere City 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Efmorfidis met assist van R. Balker Almere City 0-1
34' Wissel NEC Wissel J. van Landschoot voor T. Overtoom NEC
34' Doelpunt Almere City Doelpunt R. Kip met assist van J. Efmorfidis Almere City 0-2
65' Eigen doelpunt NEC Eigen doelpunt R. Balker NEC 1-2
68' Wissel NEC Wissel D. Proper voor M. Dijkstra NEC
70' Wissel Almere City Wissel A. Ahannach voor R. Kip Almere City
71' Doelpunt NEC Doelpunt J. Kvida met assist van J. van Landschoot NEC 2-2
72' Doelpunt Almere City Doelpunt T. Verheydt met assist van Y. Loen Almere City 2-3
79' Gele kaart NEC Gele kaart voor D. Proper NEC
79' Wissel Almere City Wissel T. Hunte voor T. Verheydt Almere City
82' Wissel NEC Wissel R. Wolters voor B. Kuipers NEC
89' Wissel Almere City Wissel N. Vossebelt voor J. Efmorfidis Almere City
90' Gele kaart NEC Gele kaart voor Z. Flemming NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Almere City
Opstellingen NEC - Almere City

Voorbeschouwing NEC - Almere City

NEC en Almere City treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Almere City in de Eerste Divisie vond plaats op 22 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is NEC favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Almere City slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst NEC 4
Winst Almere City 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 8e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 11e plaats.