Nabeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch (3-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 30 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt SC Cambuur het vrijdag 30 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Nylan in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Martin Perez geëindigd in een 3-2 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Jacobs, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. FC Den Bosch kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Verbeek, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam SC Cambuur vervolgens op 2-1. Het was R. Muhren die vanaf 11 meter wist te scoren in de 68e minuut.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor SC Cambuur vergroot nadat R. Muhren de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Den Bosch dat in de 78e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Verbeek de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 86 minuten kon A. Abdullahi van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat FC Den Bosch het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Perez bij een 3-2 eindstand in het voordeel van SC Cambuur.

LIVE SC Cambuur - FC Den Bosch 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Jacobs SC Cambuur 1-0
21' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Paulissen SC Cambuur
29' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Verbeek met assist van A. Abdullahi FC Den Bosch 1-1
39' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor A. Abdullahi FC Den Bosch
44' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor P. Van Moorsel FC Den Bosch
66' Wissel SC Cambuur Wissel R. Oratmangoen voor G. Korte SC Cambuur
68' Penalty SC Cambuur Penalty R. Muhren SC Cambuur 2-1
70' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Mulders voor R. Meerveld FC Den Bosch
71' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Voets voor P. Van Moorsel FC Den Bosch
72' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt R. Muhren met assist van R. Oratmangoen SC Cambuur 3-1
78' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Verbeek met assist van R. Rodrigues FC Den Bosch 3-2
86' Tweede gele kaart FC Den Bosch Tweede gele kaart voor A. Abdullahi FC Den Bosch
88' Wissel SC Cambuur Wissel S. Akoy voor M. Paulissen SC Cambuur
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - FC Den Bosch
Opstellingen SC Cambuur - FC Den Bosch
De opstellingen van SC Cambuur en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch

SC Cambuur en FC Den Bosch treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Perez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 22 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is FC Den Bosch favoriet. 9 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor SC Cambuur. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 7
Winst FC Den Bosch 9
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 12e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 16e plaats.