Nabeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht (3-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 5 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong AZ het maandag 5 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht (3-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Nick Smit geëindigd in een 3-1 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Dordrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Longo. Jong AZ kwam in de 52e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Reverson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette M. Engel zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 63 minuten werd de voorsprong voor Jong AZ vergroot nadat S. Allouch de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Jong AZ.

LIVE Jong AZ - FC Dordrecht 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt S. Longo FC Dordrecht 0-1
22' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor R. Lathouwers Jong AZ
39' Wissel Jong AZ Wissel S. Dekkers voor L. Schouten Jong AZ
46' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor S. Allouch Jong AZ
47' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. van den Avert FC Dordrecht
51' Wissel Jong AZ Wissel J. Pynadath voor R. Lathouwers Jong AZ
52' Doelpunt Jong AZ Doelpunt D. Reverson met assist van S. Allouch Jong AZ 1-1
57' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Pinas voor B. Reemst FC Dordrecht
60' Wissel Jong AZ Wissel J. Addai voor R. Kewal Jong AZ
61' Doelpunt Jong AZ Doelpunt M. Engel met assist van S. Allouch Jong AZ 2-1
63' Doelpunt Jong AZ Doelpunt S. Allouch met assist van J. Pynadath Jong AZ 3-1
65' Wissel FC Dordrecht Wissel P. Doesburg voor A. Balde FC Dordrecht
75' Wissel FC Dordrecht Wissel M. Savastano voor J. van den Avert FC Dordrecht
80' Wissel Jong AZ Wissel N. Koster voor D. Reverson Jong AZ
82' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor V. Schippers FC Dordrecht
83' Wissel Jong AZ Wissel D. Kwakman voor S. Allouch Jong AZ
87' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor D. Kwakman Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Dordrecht
Opstellingen Jong AZ - FC Dordrecht
De opstellingen van Jong AZ en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.