Nabeschouwing De Graafschap - Roda JC (2-3) || Eredivisie Nacompetitie 2020/2021

Zaterdag 15 mei 2021 - 18:45 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2020/2021 neemt De Graafschap het zaterdag 15 mei 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Roda JC (2-3)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen De Graafschap en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 2-3 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door D. Vente, waarmee Roda JC Kerkrade met 0-1 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 13e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. van Mieghem, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette T. van de Pavert zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Goppel de 2-2 maakte voor Roda JC Kerkrade. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Roda JC Kerkrade dat in de 75e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Goppel de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Edwin van de Graaf en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Roda JC.

LIVE De Graafschap - Roda JC 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor J. Van Heertum De Graafschap
11' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente met assist van P. Pflucke Roda JC Kerkrade 0-1
13' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. van Mieghem met assist van R. Baas De Graafschap 1-1
34' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Absalem Roda JC Kerkrade
37' Doelpunt De Graafschap Doelpunt T. van de Pavert met assist van C. Leemans De Graafschap 2-1
61' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
72' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt T. Goppel met assist van D. Bakker Roda JC Kerkrade 2-2
73' Wissel De Graafschap Wissel J. Opoku voor R. Dekker De Graafschap
73' Wissel De Graafschap Wissel J. Konings voor C. Leemans De Graafschap
73' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor R. Baas De Graafschap
75' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt T. Goppel Roda JC Kerkrade 2-3
80' Wissel De Graafschap Wissel M. Hamdaoui voor E. Lieftink De Graafschap
80' Wissel De Graafschap Wissel M. Platje voor T. Van Huizen De Graafschap
83' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Messaoud voor E. Falkenburg Roda JC Kerkrade
86' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor T. Goppel Roda JC Kerkrade
92' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel F. Serrarens voor T. Goppel Roda JC Kerkrade
92' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Ioannou voor P. Pflucke Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Roda JC
Opstellingen De Graafschap - Roda JC
De opstellingen van De Graafschap en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.