Nabeschouwing NEC - Roda JC (3-0) || Eredivisie Nacompetitie 2020/2021

Donderdag 20 mei 2021 - 18:45 uur

In de Eredivisie Nacompetitie 2020/2021 neemt NEC het donderdag 20 mei 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Roda JC (3-0)

Het Eredivisie Nacompetitie duel tussen NEC en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 3-0 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door B. van Rooij, waarmee NEC met 1-0 de leiding nam. NEC vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Janga op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van NEC, waarmee J. Okita zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor NEC dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE NEC - Roda JC 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt NEC Doelpunt B. van Rooij met assist van J. Bruijn NEC 1-0
30' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor K. Luijckx Roda JC Kerkrade
37' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel S. Marzo voor K. Luijckx Roda JC Kerkrade
47' Doelpunt NEC Doelpunt R. Janga NEC 2-0
60' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van R. Janga NEC 3-0
67' Wissel NEC Wissel T. Ondaan voor R. Janga NEC
68' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor R. Jensen Roda JC Kerkrade
68' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel F. Serrarens voor P. Pflucke Roda JC Kerkrade
68' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Messaoud voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
82' Wissel NEC Wissel T. Beekman voor J. Okita NEC
86' Wissel NEC Wissel M. de Wolf voor E. Barreto NEC
90' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor F. Serrarens Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Roda JC
Opstellingen NEC - Roda JC
De opstellingen van NEC en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing NEC - Roda JC

NEC en Roda JC treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie Nacompetitie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat NEC en Roda JC elkaar treffen in de Eredivisie Nacompetitie.