Nabeschouwing PSV - PEC Zwolle (3-1) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 14:00 uurIn de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt PSV het zaterdag 3 februari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Via de PSV - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - PEC Zwolle (3-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PSV en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Youri Kuipers geëindigd in een 3-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Kely Pruim zette PSV W op een 1-0 voorsprong in de 28e minuut van de wedstrijd. PEC Zwolle W kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mayke Lindner, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam PSV W vervolgens op 2-1. Het was Joëlle Smits die vanaf 11 meter wist te scoren in de 74e minuut.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor PSV W vergroot nadat Joëlle Smits de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor PSV.

Wedstrijdstatistieken PSV - PEC Zwolle
Goals
3
1
Balbezit
59%
41%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
12
9
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
134
125
Gevaarlijke aanvallen
84
65
Corners
6
4
Wissels
3
3
LIVE PSV - PEC Zwolle 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
28' Eigen doelpunt PSV W Eigen doelpunt Kely Pruim PSV W 1-0
46' Wissel PEC Zwolle W Wissel Naomi Joanna Hilhorst voor Sophie van Vugt PEC Zwolle W
46' Wissel PEC Zwolle W Wissel Evi Maatman voor Eef Kerkhof PEC Zwolle W
49' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt Mayke Lindner met assist van Sterre Gerdie Kroezen PEC Zwolle W 1-1
58' Wissel PSV W Wissel Veerle Buurman voor Suzanne Giesen PSV W
63' Wissel PEC Zwolle W Wissel Tara te Wierik voor Ilse Kemper PEC Zwolle W
73' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor Mayke Lindner PEC Zwolle W
74' Penalty PSV W Penalty Joëlle Smits PSV W 2-1
77' Doelpunt PSV W Doelpunt Joëlle Smits met assist van Zera Hulswit PSV W 3-1
78' Wissel PEC Zwolle W Wissel Britt Udink voor Bo van Egmond PEC Zwolle W
87' Wissel PSV W Wissel Kealyn Thomas voor Indiah-Paige Riley PSV W
89' Wissel PSV W Wissel Senna Koeleman voor Siri Worm PSV W
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - PEC Zwolle
Opstellingen PSV - PEC Zwolle
De opstellingen van PSV en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PSV - PEC Zwolle

PSV en PEC Zwolle treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Youri Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 6 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PSV 10
Winst PEC Zwolle 4
Gelijkspel 1
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 4e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
PSV - PEC Zwolle Opstelling PSV Opstelling PEC Zwolle Live PSV - PEC Zwolle Live PSV - PEC Zwolle kijken PSV - PEC Zwolle kijken Live PSV - PEC Zwolle stream PSV - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing PSV - PEC Zwolle Uitslag PSV - PEC Zwolle Statistieken PSV - PEC Zwolle Eredivisie Vrouwen 2023/2024 PSV - PEC Zwolle wedden PSV - PEC Zwolle gokken PSV - PEC Zwolle Unibet