Nabeschouwing Utrecht W - PEC Zwolle (2-4) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Woensdag 1 mei 2024 - 18:45 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt Utrecht W het woensdag 1 mei 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de Utrecht W - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Utrecht W - PEC Zwolle (2-4)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Utrecht W en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Luc Baars geëindigd in een 2-4 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door B. Udink, waarmee PEC Zwolle W met 0-1 de leiding nam. Utrecht W kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. de Keijzer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette N. Buikema zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee PEC Zwolle W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor PEC Zwolle W vergroot nadat S. van Vugt de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 84e minuut nadat N. Hilhorst namens PEC Zwolle W de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van Utrecht W speler F. Prins, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luc Baars bij een 2-4 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken Utrecht W - PEC Zwolle
Goals
2
4
Balbezit
53%
47%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
13
14
Schoten op doel
6
7
Aanvallen
147
143
Gevaarlijke aanvallen
86
82
Corners
4
2
Wissels
5
4
LIVE Utrecht W - PEC Zwolle 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Utrecht W - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
31' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt B. Udink met assist van B. van Egmond PEC Zwolle W 0-1
46' Wissel Utrecht W Wissel S. Cobussen voor T. Groenendijk Utrecht W
48' Doelpunt Utrecht W Doelpunt L. de Keijzer Utrecht W 1-1
65' Gele kaart Utrecht W Gele kaart voor E. Bakker Utrecht W
66' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt N. Buikema PEC Zwolle W 1-2
67' Wissel Utrecht W Wissel S. de Jong voor E. Kruize Utrecht W
67' Wissel Utrecht W Wissel N. Piqué voor A. Visscher Utrecht W
68' Wissel PEC Zwolle W Wissel S. Kroezen voor B. Udink PEC Zwolle W
73' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt S. van Vugt met assist van Z. Zuidberg PEC Zwolle W 1-3
75' Wissel Utrecht W Wissel F. Prins voor G. op den Kelder Utrecht W
78' Wissel PEC Zwolle W Wissel N. Hilhorst voor Z. Zuidberg PEC Zwolle W
84' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt N. Hilhorst met assist van S. Kroezen PEC Zwolle W 1-4
85' Wissel PEC Zwolle W Wissel M. Lindner voor M. Rutgers PEC Zwolle W
85' Wissel PEC Zwolle W Wissel E. Maatman voor S. van Vugt PEC Zwolle W
85' Wissel Utrecht W Wissel J. Roosjen voor N. van Schoonhoven Utrecht W
92' Doelpunt Utrecht W Doelpunt F. Prins Utrecht W 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Utrecht W - PEC Zwolle
Opstellingen Utrecht W - PEC Zwolle
De opstellingen van Utrecht W en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal PEC Zwolle
# Speler Pos.
22 Inge Tijink K
6 Kely Pruim V
2 Jasmijn Dijsselhof V
3 Maud Rutgers V
20 Ilse Kemper V
21 Nayomi Buikema M
33 Sophie van Vugt M
17 Britt Udink A
23 Inske Weiman A
19 Bo van Egmond A
41 Zoë Zuidberg A
Voorbeschouwing Utrecht W - PEC Zwolle

Utrecht W en PEC Zwolle treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Baars en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Utrecht W en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 15 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Utrecht W. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Utrecht W favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Utrecht W 1
Winst PEC Zwolle 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Utrecht W op een 7e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Utrecht W - PEC Zwolle Opstelling Utrecht W Opstelling PEC Zwolle Live Utrecht W - PEC Zwolle Live Utrecht W - PEC Zwolle kijken Utrecht W - PEC Zwolle kijken Live Utrecht W - PEC Zwolle stream Utrecht W - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Utrecht W - PEC Zwolle Uitslag Utrecht W - PEC Zwolle Statistieken Utrecht W - PEC Zwolle Eredivisie Vrouwen 2023/2024 Utrecht W - PEC Zwolle wedden Utrecht W - PEC Zwolle gokken Utrecht W - PEC Zwolle Unibet