Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (3-0) || Eredivisie Vrouwen 2017/2018

Vrijdag 11 mei 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2017/2018 neemt SC Heerenveen het vrijdag 11 mei 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (3-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle is geëindigd in een 3-0 overwinning voor SC Heerenveen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door T. Hoekstra, waarmee SC Heerenveen W met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen W vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Kalma op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut volgde een derde treffer van SC Heerenveen W, waarmee D. Philippo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor SC Heerenveen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - PEC Zwolle 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt T. Hoekstra SC Heerenveen W 1-0
63' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt F. Kalma SC Heerenveen W 2-0
83' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt D. Philippo SC Heerenveen W 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - PEC Zwolle
Opstellingen SC Heerenveen - PEC Zwolle

Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle

SC Heerenveen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2017/2018.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 23 maart 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 1
Winst PEC Zwolle 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 3e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 4e plaats.