Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (3-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 16:45 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 17 december 2023 om 16:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (3-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter W. Gijsbers Gijsbers geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Leonie Vliek, waarmee FC Twente W met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen W kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Janneke Ennema, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette Taylor Ziemer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Twente W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 34 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Lyanne Iedema de 2-2 maakte voor SC Heerenveen W. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Twente W dat in de 53e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Taylor Ziemer de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter W. Gijsbers Gijsbers en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - SC Heerenveen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Leonie Vliek met assist van Marisa Olislagers FC Twente W 1-0
23' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt Janneke Ennema SC Heerenveen W 1-1
33' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Taylor Ziemer met assist van Caitlin Dijkstra FC Twente W 2-1
34' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt Lyanne Iedema met assist van Janneke Ennema SC Heerenveen W 2-2
46' Wissel SC Heerenveen W Wissel Demi Werther voor Ana Nassette SC Heerenveen W
53' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Taylor Ziemer met assist van Marisa Olislagers FC Twente W 3-2
73' Wissel FC Twente W Wissel Sophie te Brake voor Ella Peddemors FC Twente W
86' Wissel SC Heerenveen W Wissel Tara Kommer voor Demi Werther SC Heerenveen W
87' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor Wieke Kaptein FC Twente W
90' Wissel FC Twente W Wissel Kim Everaerts voor Renate Jansen FC Twente W
90' Wissel FC Twente W Wissel Fieke Kroese voor Liz Rijsbergen FC Twente W
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - SC Heerenveen
Opstellingen FC Twente - SC Heerenveen
De opstellingen van FC Twente en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.