Nabeschouwing Excelsior - NEC (0-3) || Eredivisie 2023/2024

Maandag 6 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Excelsior het maandag 6 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - NEC (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en NEC is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-3 overwinning voor NEC. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Tjaronn Chery, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. In de 68e minuut was het NEC dat via M. Ross dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. In de 74e minuut moest Excelsior verder met een man minder nadat Siebe Horemans een rode kaart had gekregen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-3 eindigde in een overwinning voor NEC.

LIVE Excelsior - NEC 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor Lance Duijvestijn Excelsior
59' Doelpunt NEC Doelpunt Tjaronn Chery met assist van Dirk Proper NEC 0-1
66' Gele kaart NEC Gele kaart voor Mike van Duinen Arthur Zagré NEC
68' Doelpunt NEC Doelpunt M. Ross NEC
71' Wissel Excelsior Wissel Tjaronn Chery voor Y. Baas Excelsior 0-2
72' Koki Ogawa Sylla Sow Excelsior
73' Wissel NEC Wissel Siebe Horemans voor NEC
74' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor Siebe Horemans Excelsior
76' Wissel Excelsior Wissel Siem de Moes voor Derensili Sanches Fernandes Excelsior
78' Wissel Excelsior Wissel Casper Widell voor Lazaros Lamprou Excelsior
79' Gele kaart NEC Gele kaart voor S. Hansen B. Pereira NEC
79' Wissel NEC Wissel Rober González voor K. Sano NEC
80' Wissel NEC Wissel K. Sano voor NEC
84' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne   voor Mees Hoedemakers NEC
86' Wissel NEC Wissel Lasse Schöne   voor Mees Hoedemakers NEC
94' Doelpunt NEC Doelpunt Rober González met assist van Dirk Proper NEC 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - NEC
Opstellingen Excelsior - NEC
De opstellingen van Excelsior en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.