Nabeschouwing SC Heerenveen - Vitesse (1-3) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 12 mei 2024 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt SC Heerenveen het zondag 12 mei 2024 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Vitesse (1-3)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een 1-3 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 8 minuten. Anas Tahiri maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee SC Heerenveen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Vitesse kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Marco van Ginkel , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Marco van Ginkel  van Vitesse die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Vitesse vergroot nadat Thomas Buitink de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Vitesse.

LIVE SC Heerenveen - Vitesse 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Patrik Walemark SC Heerenveen
8' Penalty SC Heerenveen Penalty Anas Tahiri SC Heerenveen 1-0
21' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Dominik Oroz Vitesse
23' Doelpunt Vitesse Doelpunt Marco van Ginkel  Vitesse 1-1
46' Wissel Vitesse Wissel E. Cornelisse voor Melle Meulensteen Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel Giovanni van Zwam voor Dominik Oroz Vitesse
46' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor Ramon Hendriks Vitesse
48' Ramon Hendriks Vitesse
48' Marco van Ginkel  Vitesse
58' Penalty Vitesse Penalty Marco van Ginkel  Vitesse 1-2
61' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor P. Aaronson Vitesse
68' Wissel SC Heerenveen Wissel Espen van Ee voor Anas Tahiri SC Heerenveen
68' Wissel SC Heerenveen Wissel Ion Nicolaescu voor Pelle van Amersfoort SC Heerenveen
68' Wissel SC Heerenveen Wissel Ché Nunnely voor Patrik Walemark SC Heerenveen
69' Wissel SC Heerenveen Wissel Simon Olsson voor Thom Haye SC Heerenveen
80' Wissel Vitesse Wissel Thomas Buitink voor Marco van Ginkel  Vitesse
83' Wissel SC Heerenveen Wissel C. Webster voor Luuk Brouwers  SC Heerenveen
84' Wissel Vitesse Wissel Toni Domgjoni voor P. Aaronson Vitesse
87' Wissel Vitesse Wissel Anis Hadj Moussa voor Gyan de Regt Vitesse
92' Doelpunt Vitesse Doelpunt Thomas Buitink met assist van Mica Pinto Vitesse 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Vitesse
Opstellingen SC Heerenveen - Vitesse
De opstellingen van SC Heerenveen en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.