Nabeschouwing Excelsior - Vitesse (3-1) || Eredivisie 2022/2023

Vrijdag 12 augustus 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Excelsior het vrijdag 12 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Vitesse (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 3-1 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door R. Kharchouch, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Kharchouch op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 29e minuut wist Vitesse de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Baden Frederiksen.

Na 76 minuten werd de voorsprong voor Excelsior vergroot nadat K. Goudmijn de 3-1 wist te scoren. In de 96e minuut werd S. Tronstad van Vitesse met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Excelsior met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Excelsior.

LIVE Excelsior - Vitesse 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Kharchouch met assist van S. Horemans Excelsior 1-0
20' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Kharchouch met assist van M. Azarkan Excelsior 2-0
29' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Baden Frederiksen Vitesse 2-1
64' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor Ferro Vitesse
65' Wissel Excelsior Wissel Y. Ayoub voor J. Baas Excelsior
76' Doelpunt Excelsior Doelpunt K. Goudmijn met assist van R. Kharchouch Excelsior 3-1
82' Wissel Vitesse Wissel S. van Duivenbooden voor M. Manhoef Vitesse
82' Wissel Vitesse Wissel M. Sankoh voor T. Domgjoni Vitesse
86' Wissel Excelsior Wissel R. Eyongo voor R. Kharchouch Excelsior
86' Wissel Excelsior Wissel N. Markelo voor M. Azarkan Excelsior
91' Wissel Excelsior Wissel L. Admiraal voor K. Goudmijn Excelsior
96' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor S. Tronstad Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Vitesse
Opstellingen Excelsior - Vitesse
De opstellingen van Excelsior en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Vitesse zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.