Nabeschouwing FC Groningen - PSV (4-2) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Groningen het zondag 23 oktober 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PSV (4-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PSV is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door R. Pepi, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Balker op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee C. Ngonge zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 47 minuten deed I. Sangare iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PSV werd verkleind tot 3-1. In de 76e minuut kwam PSV weer dichterbij, nadat G. Til de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van FC Groningen speler J. Pelupessy, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler bij een 4-2 eindstand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - PSV 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Pepi FC Groningen 1-0
43' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Balker met assist van L. Duarte FC Groningen 2-0
46' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge FC Groningen 3-0
47' Doelpunt PSV Doelpunt I. Sangare met assist van C. Gakpo PSV 3-1
46' Wissel PSV Wissel N. Madueke voor A. El-Ghazi PSV
56' Wissel PSV Wissel L. de Jong voor J. Veerman PSV
64' Wissel FC Groningen Wissel J. Pelupessy voor L. Valente FC Groningen
64' Wissel FC Groningen Wissel R. Oratmangoen voor P. Abraham FC Groningen
69' Wissel PSV Wissel Mauro Junior voor P. Max PSV
76' Doelpunt PSV Doelpunt G. Til met assist van C. Gakpo PSV 3-2
83' Wissel FC Groningen Wissel R. Lundqvist voor F. Kruger FC Groningen
83' Wissel FC Groningen Wissel D. Dankerlui voor C. Ngonge FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor I. Dybvik Maatta FC Groningen
91' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Pelupessy met assist van D. Dankerlui FC Groningen 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - PSV
Opstellingen FC Groningen - PSV
De opstellingen van FC Groningen en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

FC Groningen en PSV treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en PSV in de Eredivisie vond plaats op 16 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 21 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Groningen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 5
Winst PSV 21
Gelijkspel 8
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 16e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.