Nabeschouwing FC Volendam - FC Twente (1-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2022/2023 neemt FC Volendam het zondag 28 augustus 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Kras Stadion in Volendam.

Via de FC Volendam - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Volendam - FC Twente (1-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Volendam en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Volendam. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 83e minuut door L. Zeefuik, waarmee FC Volendam met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos, waardoor FC Volendam de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

Wedstrijdstatistieken FC Volendam - FC Twente
Goals
1
0
Balbezit
36%
64%
Gele kaarten
2
0
Schoten totaal
12
18
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
78
123
Gevaarlijke aanvallen
37
65
Passes
275
482
Overtredingen
12
9
Buitenspel
3
1
Corners
4
10
Wissels
4
6
LIVE FC Volendam - FC Twente 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Volendam - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
45' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor A. Douiri FC Volendam
46' Wissel FC Volendam Wissel D. James voor A. Douiri FC Volendam
46' Wissel FC Twente Wissel M. Vlap voor S. Steijn FC Twente
46' Wissel FC Twente Wissel M. Bruns voor R. Propper FC Twente
58' Wissel FC Volendam Wissel W. Ould Chikh voor H. Veerman FC Volendam
61' Gele kaart FC Volendam Gele kaart voor D. van Mieghem FC Volendam
71' Wissel FC Volendam Wissel I. El Kadiri voor B. Ould-Chikh FC Volendam
71' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor D. Rots FC Twente
71' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor C. Tzolis FC Twente
76' Wissel FC Volendam Wissel L. Zeefuik voor R. Muhren FC Volendam
76' Wissel FC Twente Wissel L. Everink voor J. Brenet FC Twente
83' Doelpunt FC Volendam Doelpunt L. Zeefuik met assist van D. van Mieghem FC Volendam 1-0
85' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor M. Vlap FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Volendam - FC Twente
Opstellingen FC Volendam - FC Twente
De opstellingen van FC Volendam en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Volendam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Wim Jonk
Formatie 4-2-3-1
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing FC Volendam - FC Twente

FC Volendam en FC Twente treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Volendam en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 14 februari 2009 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 2 keer wist de ploeg van FC Volendam te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Volendam. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Volendam 0
Winst FC Twente 2
Gelijkspel 0
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Volendam op een 15e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Volendam - FC Twente Opstelling FC Volendam Opstelling FC Twente Live FC Volendam - FC Twente Live FC Volendam - FC Twente kijken FC Volendam - FC Twente kijken Live FC Volendam - FC Twente stream FC Volendam - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing FC Volendam - FC Twente Uitslag FC Volendam - FC Twente Statistieken FC Volendam - FC Twente Eredivisie 2022/2023 FC Volendam - FC Twente wedden FC Volendam - FC Twente gokken FC Volendam - FC Twente Unibet