Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Utrecht (3-4) || Eredivisie 2022/2023

Vrijdag 2 september 2022 - 20:00 uur



In de Eredivisie 2022/2023 neemt Fortuna Sittard het vrijdag 2 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Utrecht (3-4)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 3-4 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door B. Dost, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 67e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Guth, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Utrecht vervolgens op 1-2. Het was A. Douvikas die vanaf 11 meter wist te scoren in de 71e minuut.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor FC Utrecht vergroot nadat A. Douvikas de 1-3 wist te scoren. In de 82e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Fortuna Sittard speler B. Yilmaz. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 86e minuut was het A. Douvikas van FC Utrecht wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Fortuna Sittard mocht T. Noslin in de 96e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 3-4 eindstand in het voordeel van FC Utrecht.

Wedstrijdstatistieken Fortuna Sittard - FC Utrecht
Goals
3
4
Balbezit
44%
56%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
16
27
Schoten op doel
7
11
Aanvallen
94
115
Gevaarlijke aanvallen
43
67
Passes
370
464
Overtredingen
8
6
Buitenspel
2
1
Corners
6
8
Wissels
2
5
LIVE Fortuna Sittard - FC Utrecht 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ferati voor D. Erdogan Fortuna Sittard
63' Wissel FC Utrecht Wissel A. Douvikas voor D. Redan FC Utrecht
63' Wissel FC Utrecht Wissel S. Klaiber voor H. ter Avest FC Utrecht
64' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Dost met assist van M. Sylla FC Utrecht 0-1
67' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt R. Guth met assist van M. Seuntjens Fortuna Sittard 1-1
71' Penalty FC Utrecht Penalty A. Douvikas FC Utrecht 1-2
71' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Tirpan Fortuna Sittard
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Bassett voor G. Cox Fortuna Sittard
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas met assist van S. Klaiber FC Utrecht 1-3
81' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor J. Toornstra FC Utrecht
82' Penalty Fortuna Sittard Penalty B. Yilmaz Fortuna Sittard 2-3
83' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Van der Maarel FC Utrecht
86' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas met assist van B. Dost FC Utrecht 2-4
89' Wissel FC Utrecht Wissel A. Younes voor O. Boussaid FC Utrecht
89' Wissel FC Utrecht Wissel D. Warmerdam voor D. van der Kust FC Utrecht
91' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Douvikas Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Douvikas FC Utrecht
96' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt T. Noslin met assist van D. Duarte Fortuna Sittard 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Utrecht
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Utrecht
De opstellingen van Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Dominik Vergoossen
Basiselftal Fortuna Sittard
# Speler Pos.
31 Ivor Pandur K
33 Dimitrios Siovas V
25 Mickaël Tirpan V
14 Rodrigo Guth V
5 George Cox M
21 Dogan Erdogan M
6 Deroy Duarte M
77 Tijanni Noslin M
10 Mats Seuntjens A
17 Burak Yılmaz A
11 Paul Gladon A
Formatie 4-4-2
Coach Henk Fraser
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Utrecht

Fortuna Sittard en FC Utrecht treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 3 keer wist de ploeg van Fortuna Sittard te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Fortuna Sittard. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Fortuna Sittard 0
Winst FC Utrecht 3
Gelijkspel 5
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 18e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Fortuna Sittard - FC Utrecht Opstelling Fortuna Sittard Opstelling FC Utrecht Live Fortuna Sittard - FC Utrecht Live Fortuna Sittard - FC Utrecht kijken Fortuna Sittard - FC Utrecht kijken Live Fortuna Sittard - FC Utrecht stream Fortuna Sittard - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Utrecht Uitslag Fortuna Sittard - FC Utrecht Statistieken Fortuna Sittard - FC Utrecht Eredivisie 2022/2023 Fortuna Sittard - FC Utrecht wedden Fortuna Sittard - FC Utrecht gokken Fortuna Sittard - FC Utrecht Unibet