Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Volendam (2-0) || Eredivisie 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt Fortuna Sittard het zondag 2 oktober 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Volendam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Volendam (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en FC Volendam is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-0 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door U. Embalo, waarmee Fortuna Sittard met 1-0 de leiding nam. In de 39e minuut moest B. Ould-Chikh van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Volendam verder met een speler minder. In de 44e werd de voorsprong voor Fortuna Sittard verdubbeld dankzij een doelpunt van O. Ozyakup.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Fortuna Sittard.

LIVE Fortuna Sittard - FC Volendam 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Volendam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Wissel Fortuna Sittard Wissel D. Erdogan voor D. Duarte Fortuna Sittard
33' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt U. Embalo Fortuna Sittard 1-0
39' Rode kaart FC Volendam Rode kaart voor B. Ould-Chikh FC Volendam
44' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt O. Ozyakup met assist van I. Pinto Fortuna Sittard 2-0
46' Wissel FC Volendam Wissel H. Veerman voor D. van Mieghem FC Volendam
61' Wissel FC Volendam Wissel W. Ould Chikh voor B. Benamar FC Volendam
68' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor A. Ferati Fortuna Sittard
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel R. Vita voor U. Embalo Fortuna Sittard
71' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Tasci voor I. Cordoba Fortuna Sittard
72' Wissel FC Volendam Wissel L. Zeefuik voor R. Muhren FC Volendam
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel V. Sourlis voor O. Ozyakup Fortuna Sittard
81' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Bassett voor A. Ferati Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Volendam
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Volendam
De opstellingen van Fortuna Sittard en FC Volendam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Volendam zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.