Nabeschouwing NAC Breda - Roda JC (5-3) || Eredivisie 2012/2013

Zondag 5 mei 2013 - 12:30 uur

In de Eredivisie 2012/2013 neemt NAC Breda het zondag 5 mei 2013 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Roda JC.

Via de NAC Breda - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - Roda JC (5-3)

Het Eredivisie duel tussen NAC Breda en Roda JC is geëindigd in een 5-3 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 13e minuut dacht Roda JC Kerkrade op voorsprong te komen via een doelpunt van F. Demouge. Helaas voor Roda JC Kerkrade werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 18e minuut was het NAC Breda dat via Eric Botteghin dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Bonevacia dacht na 33 minuten te scoren voor Roda JC Kerkrade, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 49e minuut scoorde Roda JC Kerkrade via M. Donald, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 58 minuten spelen wist NAC Breda via R. ten Voorde de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 60e minuut scoorde A. Lurling namens NAC Breda. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 75e minuut leek E. Hooi te scoren voor NAC Breda, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 81e minuut leek A. Lurling te scoren voor NAC Breda, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken NAC Breda - Roda JC
5
3
LIVE NAC Breda - Roda JC 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt F. Demouge met assist van M. Donald Roda JC Kerkrade
18' Doelpunt NAC Breda Doelpunt Eric Botteghin NAC Breda
18' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor B. Biemans Roda JC Kerkrade
33' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt R. Bonevacia met assist van M. Fledderus Roda JC Kerkrade
36' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Sutchuin Djoum Roda JC Kerkrade
49' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Donald met assist van F. Demouge Roda JC Kerkrade
51' Wissel NAC Breda Wissel R. ten Voorde voor M. Seuntjens NAC Breda
52' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor A. Lurling NAC Breda
58' Doelpunt NAC Breda Doelpunt R. ten Voorde met assist van A. Lurling NAC Breda
60' Doelpunt NAC Breda Doelpunt A. Lurling met assist van J. Janse NAC Breda
63' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor F. Demouge Roda JC Kerkrade
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel L. Delorge voor G. Hupperts Roda JC Kerkrade
75' Doelpunt NAC Breda Doelpunt E. Hooi met assist van A. Lurling NAC Breda
79' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Lebedynski voor R. Wielaert Roda JC Kerkrade
81' Doelpunt NAC Breda Doelpunt A. Lurling NAC Breda
83' Wissel NAC Breda Wissel K. van der Weg voor J. Janse NAC Breda
89' Wissel NAC Breda Wissel S. Edwards voor A. Lurling NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - Roda JC
Opstellingen NAC Breda - Roda JC

Voorbeschouwing NAC Breda - Roda JC

NAC Breda en Roda JC treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen NAC Breda en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 15 december 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 8 keer wist de ploeg van NAC Breda te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor NAC Breda. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.