Nabeschouwing PSV - Ajax (2-3) || Eredivisie 2012/2013

Zondag 14 april 2013 - 16:30 uur

PSV - Ajax

In de Eredivisie 2012/2013 neemt PSV het zondag 14 april 2013 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Ajax.

Via de PSV - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Ajax (2-3)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Ajax is geëindigd in een 2-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 33e minuut dacht Ajax op voorsprong te komen via een doelpunt van K. Sigthórsson. Helaas voor Ajax werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 43e minuut was het PSV dat via J. Lens dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. C. Eriksen dacht na 52 minuten te scoren voor Ajax, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 69e minuut scoorde PSV via J. Lens, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 77 minuten spelen wist Ajax via D. Boerrigter de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken PSV - Ajax
2
3
LIVE PSV - Ajax 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Sigthórsson Ajax
41' Gele kaart Ajax Gele kaart voor V. Fischer Ajax
43' Doelpunt PSV Doelpunt J. Lens met assist van K. Strootman PSV
52' Doelpunt Ajax Doelpunt C. Eriksen met assist van D. Blind Ajax
66' Wissel PSV Wissel T. Matavz voor G. Wijnaldum PSV
69' Doelpunt PSV Doelpunt J. Lens PSV
69' Wissel Ajax Wissel R. Babel voor V. Fischer Ajax
73' Wissel PSV Wissel E. Pieters voor J. Willems PSV
75' Wissel Ajax Wissel D. Boerrigter voor C. Poulsen Ajax
77' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Boerrigter met assist van C. Eriksen Ajax
78' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Hutchinson PSV
80' Wissel PSV Wissel M. Depay voor T. Derijck PSV
86' Wissel Ajax Wissel D. Hoesen voor K. Sigthórsson Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Ajax
Opstellingen PSV - Ajax

Voorbeschouwing PSV - Ajax

PSV en Ajax treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 1 december 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 15 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel PSV als Ajax wisten 5 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 5 keer in een gelijkspel.