Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (5-1) || Eredivisie 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2022/2023 neemt RKC Waalwijk het zaterdag 17 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (5-1)

Het Eredivisie duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 5-1 overwinning voor RKC Waalwijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. Hoedemakers in de 8e minuut, waardoor SC Cambuur met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 17 minuten was het J. Jacobs die SC Cambuur op een 0-1 voorsprong zette. In de 31e minuut moest SC Cambuur verder met een man minder nadat H. de Jong een rode kaart had gekregen.

M. Kramer zette RKC Waalwijk even later op 1-1 nadat hij een door scheidsrechter Sander van der Eijk toegekende penalty wist te benutten. In de 46e minuut werd A. Bangura van SC Cambuur met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor RKC Waalwijk met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 77e werkte M. Tol de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-1 kwam te staan. Na 82 minuten kwam RKC Waalwijk op een ruime 3-1 voorsprong nadat Z. Bakkali de derde treffer van de wedstrijd maakte. In de 86e minuut werd wederom gescoord. Dit keer kwam het doelpunt op naam van I. Bel Hassani die daarmee de 4-1 scoorde voor RKC Waalwijk. Even daarna in de 89e minuut werd het laatste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Namens RKC Waalwijk was het M. Kramer die de stand op 5-1 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sander van der Eijk bij een 5-1 eindstand in het voordeel van RKC Waalwijk.

LIVE RKC Waalwijk - SC Cambuur 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Rode kaart SC Cambuur Rode kaart voor M. Hoedemakers SC Cambuur
13' Wissel SC Cambuur Wissel D. van Kaam voor F. Mambimbi SC Cambuur
17' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Jacobs SC Cambuur 0-1
22' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Lobete RKC Waalwijk
22' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Paulissen SC Cambuur
31' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor J. Jacobs SC Cambuur
31' Rode kaart SC Cambuur Rode kaart voor H. de Jong SC Cambuur
32' Penalty RKC Waalwijk Penalty M. Kramer RKC Waalwijk 1-1
46' Rode kaart SC Cambuur Rode kaart voor A. Bangura SC Cambuur
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Jozefzoon voor D. Van den Buijs RKC Waalwijk
46' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Kuijpers voor J. Lobete RKC Waalwijk
46' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor S. van der Water SC Cambuur
46' Wissel SC Cambuur Wissel M. Breij voor T. Boere SC Cambuur
57' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Lelieveld RKC Waalwijk
60' Wissel RKC Waalwijk Wissel Z. Bakkali voor T. Lutonda RKC Waalwijk
68' Wissel SC Cambuur Wissel C. Mac-Intosch voor L. Bergsma SC Cambuur
71' Wissel RKC Waalwijk Wissel M. Biereth voor J. Lelieveld RKC Waalwijk
77' Eigen doelpunt RKC Waalwijk Eigen doelpunt M. Tol RKC Waalwijk 2-1
82' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt Z. Bakkali met assist van S. Adewoye RKC Waalwijk 3-1
83' Wissel SC Cambuur Wissel R. Balk voor M. Paulissen SC Cambuur
84' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Vroegh voor P. Clement RKC Waalwijk
86' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt I. Bel Hassani met assist van V. Anita RKC Waalwijk 4-1
89' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt M. Kramer met assist van V. Anita RKC Waalwijk 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - SC Cambuur
Opstellingen RKC Waalwijk - SC Cambuur
De opstellingen van RKC Waalwijk en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Joseph Oosting
Coach Henk de Jong
Voorbeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur

RKC Waalwijk en SC Cambuur treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur in de Eredivisie vond plaats op 6 mei 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is SC Cambuur favoriet. 2 keer wist de ploeg van RKC Waalwijk te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor RKC Waalwijk. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst RKC Waalwijk 0
Winst SC Cambuur 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RKC Waalwijk op een 12e positie staat, terwijl we SC Cambuur terugvinden op de 13e plaats.