Nabeschouwing Willem II - FC Twente (2-6) || Eredivisie 2012/2013

Zaterdag 15 september 2012 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2012/2013 neemt Willem II het zaterdag 15 september 2012 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion (Tilburg) in Tilburg.

Via de Willem II - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Twente (2-6)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en FC Twente is geëindigd in een 2-6 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 39e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van F. Gutiérrez. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 42e minuut was het FC Twente dat via L. Castaignos dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Schilder dacht na 53 minuten te scoren voor FC Twente, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 70e minuut scoorde Willem II via M. Höcher, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 78 minuten spelen wist FC Twente via R. Schilder de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 80e minuut scoorde W. Janssen namens FC Twente. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 84e minuut leek J. Lumu te scoren voor Willem II, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 87e minuut leek P. Haastrup te scoren voor FC Twente, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-6 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Willem II - FC Twente
2
6
LIVE Willem II - FC Twente 2-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Rosales FC Twente
35' Gele kaart Willem II Gele kaart voor H. Mulder Willem II
39' Doelpunt FC Twente Doelpunt F. Gutiérrez met assist van R. Rosales FC Twente
42' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. Castaignos FC Twente
51' Wissel FC Twente Wissel D. Boyata voor R. Rosales FC Twente
53' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Schilder met assist van F. Gutiérrez FC Twente
55' Gele kaart Willem II Gele kaart voor A. Joachim Willem II
63' Wissel FC Twente Wissel N. Chadli voor E. Gyasi FC Twente
67' Wissel Willem II Wissel R. Haemhouts voor N. Vossebelt Willem II
70' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Höcher met assist van R. Haemhouts Willem II
71' Wissel Willem II Wissel J. Lumu voor V. Misidjan Willem II
75' Wissel Willem II Wissel D. Guijt voor K. Brands Willem II
77' Wissel FC Twente Wissel W. Janssen voor F. Gutiérrez FC Twente
78' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Schilder met assist van D. Tadic FC Twente
80' Doelpunt FC Twente Doelpunt W. Janssen FC Twente
84' Doelpunt Willem II Doelpunt J. Lumu met assist van M. Piqué Willem II
87' Eigen doelpunt FC Twente Eigen doelpunt P. Haastrup FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Twente
Opstellingen Willem II - FC Twente

Voorbeschouwing Willem II - FC Twente

Willem II en FC Twente treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 1 mei 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 10 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Willem II. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.