Nabeschouwing Basel - Tottenham Hotspur (2-2) (4-1 na strafschoppen) || Europa League 2012/2013

Donderdag 11 april 2013 - 21:05 uur

In de Europa League 2012/2013 neemt Basel het donderdag 11 april 2013 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Tottenham Hotspur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Tottenham Hotspur (2-2) (4-1 na strafschoppen)

Het Europa League duel tussen Basel en Tottenham Hotspur is geëindigd in een overwinning voor Basel. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Basel het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-1 gewonnen werd.

In de 23e minuut dacht Tottenham Hotspur op voorsprong te komen via een doelpunt van C. Dempsey. Helaas voor Tottenham Hotspur werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 27e minuut was het Basel dat via Mohamed Salah dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. A. Dragovic dacht na 49 minuten te scoren voor Basel, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 82e minuut scoorde Tottenham Hotspur via C. Dempsey, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 91e minuut werd J. Vertonghen van Tottenham Hotspur met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Tottenham Hotspur met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-1 score in het voordeel van Basel, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken Basel - Tottenham Hotspur
2
2
LIVE Basel - Tottenham Hotspur 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Tottenham Hotspur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt C. Dempsey Tottenham Hotspur
27' Doelpunt Basel Doelpunt Mohamed Salah met assist van M. Streller Basel
39' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor K. Naughton Tottenham Hotspur
45' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor M. Dembélé Tottenham Hotspur
49' Doelpunt Basel Doelpunt A. Dragovic Basel
52' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor C. Dempsey Tottenham Hotspur
58' Gele kaart Basel Gele kaart voor G. Serey Die Basel
59' Wissel Basel Wissel M. Diaz voor G. Serey Die Basel
59' Wissel Tottenham Hotspur Wissel T. Carroll voor M. Dembélé Tottenham Hotspur
70' Wissel Basel Wissel M. Steinhöfer voor V. Stocker Basel
77' Wissel Tottenham Hotspur Wissel T. Huddlestone voor S. Parker Tottenham Hotspur
79' Wissel Tottenham Hotspur Wissel B. Assou-Ekotto voor K. Naughton Tottenham Hotspur
82' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt C. Dempsey met assist van T. Huddlestone Tottenham Hotspur
94' Gele kaart Basel Gele kaart voor M. Streller Basel
91' Rode kaart Tottenham Hotspur Rode kaart voor J. Vertonghen Tottenham Hotspur
94' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor M. Dawson Tottenham Hotspur
94' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor K. Walker Tottenham Hotspur
103' Gele kaart Basel Gele kaart voor Mohamed El Nenny Basel
111' Wissel Basel Wissel A. Frei voor Mohamed Salah Basel
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Tottenham Hotspur
Opstellingen Basel - Tottenham Hotspur

Voorbeschouwing Basel - Tottenham Hotspur

Basel en Tottenham Hotspur spelen tegen elkaar in seizoen 2012/2013 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen Basel en Tottenham Hotspur in de Europa League vond plaats op 4 april 2013 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.