Nabeschouwing FC Twente - Bursaspor (4-1) (na verlenging) || Europa League 2012/2013

Donderdag 30 augustus 2012 - 21:00 uur

In de Europa League 2012/2013 neemt FC Twente het donderdag 30 augustus 2012 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bursaspor.

Via de FC Twente - Bursaspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Bursaspor (4-1) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen FC Twente en Bursaspor is geëindigd in een 4-1 overwinning voor FC Twente. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 3-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het FC Twente dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

In de 26e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Fer. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 49e minuut was het Bursaspor dat via S. Pinto dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Schilder dacht na 61 minuten te scoren voor FC Twente, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 62e minuut scoorde FC Twente via F. Gutiérrez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 89e minuut moest Bursaspor verder met een man minder, nadat M. Chrétien een tweede gele kaart kreeg. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 3-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 116e minuut scoorde L. Fer namens FC Twente. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de verlenging floot de scheidsrechter af en was het FC Twente die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 4-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - Bursaspor
4
1
LIVE FC Twente - Bursaspor 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Bursaspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor W. Brama FC Twente
25' Gele kaart Bursaspor Gele kaart voor Ö. Erdogan Bursaspor
26' Penalty FC Twente Penalty L. Fer FC Twente
40' Wissel Bursaspor Wissel H. Aslantas voor O. Ipek Bursaspor
49' Doelpunt Bursaspor Doelpunt S. Pinto met assist van M. Chrétien Bursaspor
50' Gele kaart Bursaspor Gele kaart voor M. Chrétien Bursaspor
54' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor L. Fer FC Twente
54' Gele kaart Bursaspor Gele kaart voor I. Ozturk Bursaspor
59' Wissel FC Twente Wissel W. Verhoek voor D. Bulykin FC Twente
60' Wissel FC Twente Wissel F. Gutiérrez voor W. Janssen FC Twente
61' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Schilder FC Twente
62' Doelpunt FC Twente Doelpunt F. Gutiérrez met assist van D. Tadic FC Twente
82' Wissel Bursaspor Wissel A. Kocak voor A. NDiaye Bursaspor
88' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor L. Castaignos FC Twente
89' Tweede gele kaart Bursaspor Tweede gele kaart voor M. Chrétien Bursaspor
102' Gele kaart Bursaspor Gele kaart voor S. Carson Bursaspor
112' Wissel Bursaspor Wissel F. Kiraz voor P. Batalla Bursaspor
116' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. Fer FC Twente
116' Gele kaart Bursaspor Gele kaart voor M. Cagiran Bursaspor
118' Wissel FC Twente Wissel D. Landzaat voor L. Castaignos FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Bursaspor
Opstellingen FC Twente - Bursaspor

Voorbeschouwing FC Twente - Bursaspor

FC Twente en Bursaspor spelen tegen elkaar in seizoen 2012/2013 van de Europa League.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Bursaspor in de Europa League vond plaats op 23 augustus 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bursaspor. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Bursaspor favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Twente. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.