Nabeschouwing Port Vale - Exeter City (2-3) || FA Cup 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 16:00 uur

In de FA Cup 2022/2023 neemt Port Vale het zaterdag 5 november 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Exeter City. De wedstrijd wordt gespeeld in Vale Park in Stoke-on-Trent.

Via de Port Vale - Exeter City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Port Vale - Exeter City (2-3)

Het FA Cup duel tussen Port Vale en Exeter City is onder leiding van scheidsrechter Simon Mather geëindigd in een 2-3 overwinning voor Exeter City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door D. Politic, waarmee Port Vale met 1-0 de leiding nam. Exeter City kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Brown, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette J. Brown zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Exeter City de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen D. Butterworth in de 87e minuut de 2-2 maakte namens Port Vale. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Exeter City dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Collins de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Simon Mather bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Exeter City.

LIVE Port Vale - Exeter City 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Port Vale - Exeter City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Exeter City Gele kaart voor J. Stansfield Exeter City
25' Doelpunt Port Vale Doelpunt D. Politic met assist van A. Odubeko Port Vale 1-0
43' Doelpunt Exeter City Doelpunt J. Brown met assist van J. Stansfield Exeter City 1-1
55' Wissel Port Vale Wissel G. Massey voor T. Pett Port Vale
55' Wissel Port Vale Wissel M. Benning voor L. McCarron Port Vale
66' Doelpunt Exeter City Doelpunt J. Brown Exeter City 1-2
67' Wissel Port Vale Wissel R. Holden voor A. Odubeko Port Vale
67' Wissel Port Vale Wissel H. Charsley voor D. Politic Port Vale
75' Wissel Exeter City Wissel H. Kite voor S. Nombe Exeter City
75' Wissel Port Vale Wissel S. Robinson voor L. Cass Port Vale
83' Gele kaart Exeter City Gele kaart voor J. Caprice Exeter City
87' Doelpunt Port Vale Doelpunt D. Butterworth Port Vale 2-2
89' Doelpunt Exeter City Doelpunt A. Collins Exeter City 2-3
90' Wissel Exeter City Wissel M. Jay voor J. Stansfield Exeter City
Video hoogtepunten en samenvatting Port Vale - Exeter City
Opstellingen Port Vale - Exeter City
De opstellingen van Port Vale en Exeter City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Port Vale gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Exeter City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.