Nabeschouwing Mons - Anderlecht (0-5) || Jupiler Pro League 2012/2013

Zaterdag 8 december 2012 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2012/2013 neemt Mons het zaterdag 8 december 2012 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Charles Tondreau in Mons.

Via de Mons - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mons - Anderlecht (0-5)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mons en Anderlecht is geëindigd in een 0-5 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 5e minuut dacht Anderlecht op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Mbokani. Helaas voor Anderlecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 40e minuut was het Anderlecht dat via D. Mbokani dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Kanu dacht na 73 minuten te scoren voor Anderlecht, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 79e minuut werd C. Berthelin van Mons met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Mons het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 81 minuten spelen wist Anderlecht via G. Gillet de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 87e minuut scoorde D. Mbokani namens Anderlecht. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-5 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Mons - Anderlecht
LIVE Mons - Anderlecht 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mons - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Anderlecht Doelpunt D. Mbokani met assist van S. Kljestan Anderlecht
31' Gele kaart Mons Gele kaart voor D. Van Gijseghem Mons
31' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor D. Mbokani Anderlecht
34' Gele kaart Mons Gele kaart voor N. Timmermans Mons
40' Doelpunt Anderlecht Doelpunt D. Mbokani met assist van M. Bruno Anderlecht
46' Wissel Mons Wissel D. De Belder voor A. Angeli Mons
56' Wissel Mons Wissel B. Nicaise voor A. Nong Mons
69' Wissel Anderlecht Wissel Kanu voor R. Vargas Anderlecht
70' Wissel Mons Wissel B. Köse voor J. Perbet Mons
73' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Kanu met assist van D. Praet Anderlecht
79' Rode kaart Mons Rode kaart voor C. Berthelin Mons
81' Penalty Anderlecht Penalty G. Gillet Anderlecht
84' Wissel Anderlecht Wissel M. Wasilewski voor B. Nuytinck Anderlecht
87' Doelpunt Anderlecht Doelpunt D. Mbokani met assist van Kanu Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Mons - Anderlecht
Opstellingen Mons - Anderlecht

Voorbeschouwing Mons - Anderlecht

Mons en Anderlecht treffen elkaar in de 19e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2012/2013.

De vorige ontmoeting tussen Mons en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 18 augustus 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 6 keer wist de ploeg van Mons te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Mons. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.