Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (4-2) || Ligue 1 2019/2020

Zondag 9 februari 2020 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2019/2020 neemt PSG het zondag 9 februari 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (4-2)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Olympique Lyon is geëindigd in een 4-2 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Di Maria, waarmee Paris Saint Germain met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van F. Marcal zorgde ervoor dat Paris Saint Germain in de 47e minuut op 3-0 kwam te staan.

Na 52 minuten deed M. Terrier iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Olympique Lyonnais werd verkleind tot 3-1. In de 59e minuut kwam Olympique Lyonnais weer dichterbij, nadat M. Dembele de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 79e minuut en kwam op naam te staan van Paris Saint Germain speler E. Cavani, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Olympique Lyon 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt A. Di Maria met assist van I. Gueye Paris Saint Germain 1-0
38' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe Paris Saint Germain 2-0
46' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor P. Kimpembe Paris Saint Germain
47' Eigen doelpunt Paris Saint Germain Eigen doelpunt F. Marcal Paris Saint Germain 3-0
52' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Terrier met assist van M. R. Cherki Olympique Lyonnais 3-1
56' Wissel Olympique Lyonnais Wissel K. Tete voor F. Marcal Olympique Lyonnais
56' Wissel Olympique Lyonnais Wissel K. Ekambi voor M. R. Cherki Olympique Lyonnais
59' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele met assist van K. Ekambi Olympique Lyonnais 3-2
65' Wissel Paris Saint Germain Wissel P. Sarabia voor J. Draxler Paris Saint Germain
76' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Cavani voor M. Icardi Paris Saint Germain
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel B. Traore voor M. Terrier Olympique Lyonnais
79' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt E. Cavani met assist van A. Di Maria Paris Saint Germain 4-2
85' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor A. Di Maria Paris Saint Germain
90' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
93' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Marcelo Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Olympique Lyon
Opstellingen PSG - Olympique Lyon
De opstellingen van PSG en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Olympique Lyon

PSG en Olympique Lyon treffen elkaar in de 24e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 22 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Olympique Lyon slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 12
Winst Olympique Lyon 10
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 8e plaats.