Nabeschouwing Liverpool - Southampton (4-0) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 1 februari 2020 - 16:00 uur



In de Premier League 2019/2020 neemt Liverpool het zaterdag 1 februari 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Southampton (4-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 4-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door A. Oxlade-Chamberlain, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Henderson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee M. Salah zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Liverpool in de 90e minuut, nadat M. Salah de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Liverpool.

Wedstrijdstatistieken Liverpool - Southampton
Goals
4
0
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
15
17
Schoten op doel
8
4
Aanvallen
104
91
Gevaarlijke aanvallen
40
48
Passes
531
320
Overtredingen
8
15
Buitenspel
2
5
Corners
6
11
Wissels
4
4
LIVE Liverpool - Southampton 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
47' Doelpunt Liverpool Doelpunt A. Oxlade-Chamberlain met assist van R. Firmino Liverpool 1-0
60' Doelpunt Liverpool Doelpunt J. Henderson met assist van R. Firmino Liverpool 2-0
65' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Ward-Prowse Southampton
70' Wissel Southampton Wissel C. Adams voor D. Ings Southampton
70' Wissel Southampton Wissel M. Obafemi voor S. Long Southampton
72' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van J. Henderson Liverpool 3-0
73' Wissel Liverpool Wissel N. Keita voor A. Oxlade-Chamberlain Liverpool
81' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor G. Wijnaldum Liverpool
82' Wissel Southampton Wissel S. Boufal voor M. Djenepo Southampton
88' Wissel Liverpool Wissel A. Lallana voor J. Henderson Liverpool
89' Gele kaart Southampton Gele kaart voor J. Stephens Southampton
90' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van R. Firmino Liverpool 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Southampton
Opstellingen Liverpool - Southampton
De opstellingen van Liverpool en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Ralph Hasenhüttl
Wissels Southampton
# Speler Pos.
28 Angus Gunn K
4 Jannik Vestergaard V
27 William Smallbone M
38 Kevin Danso M
19 Sofiane Boufal M
20 Michael Obafemi A
10 Che Adams A
Voorbeschouwing Liverpool - Southampton

Liverpool en Southampton treffen elkaar in de 25e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Friend en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Southampton in de Premier League vond plaats op 17 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Southampton slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Liverpool 9
Winst Southampton 3
Gelijkspel 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we Southampton terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Liverpool - Southampton Opstelling Liverpool Opstelling Southampton Live Liverpool - Southampton Live Liverpool - Southampton kijken Liverpool - Southampton kijken Live Liverpool - Southampton stream Liverpool - Southampton Fox Sports Nabeschouwing Liverpool - Southampton Uitslag Liverpool - Southampton Statistieken Liverpool - Southampton Premier League 2019/2020 Liverpool - Southampton wedden Liverpool - Southampton gokken Liverpool - Southampton Unibet