Nabeschouwing Liverpool - West Ham United (3-2) || Premier League 2019/2020

Maandag 24 februari 2020 - 21:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Liverpool het maandag 24 februari 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen West Ham United. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - West Ham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - West Ham United (3-2)

Het Premier League duel tussen Liverpool en West Ham United is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 3-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door G. Wijnaldum, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. West Ham United kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. Diop, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette P. Fornals zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee West Ham United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Salah de 2-2 maakte voor Liverpool. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Liverpool dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Mane de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Moss en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Liverpool - West Ham United 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - West Ham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Liverpool Doelpunt G. Wijnaldum met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 1-0
12' Doelpunt West Ham United Doelpunt I. Diop met assist van R. Snodgrass West Ham United 1-1
47' Wissel West Ham United Wissel P. Fornals voor T. Soucek West Ham United
51' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor D. Rice West Ham United
54' Doelpunt West Ham United Doelpunt P. Fornals met assist van D. Rice West Ham United 1-2
57' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor N. Keita Liverpool
65' Wissel West Ham United Wissel S. Haller voor F. Anderson West Ham United
66' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor I. Diop West Ham United
68' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van A. Robertson Liverpool 2-2
80' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor M. Noble West Ham United
81' Doelpunt Liverpool Doelpunt S. Mane met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 3-2
84' Wissel West Ham United Wissel J. Bowen voor R. Snodgrass West Ham United
91' Wissel Liverpool Wissel J. Matip voor S. Mane Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - West Ham United
Opstellingen Liverpool - West Ham United
De opstellingen van Liverpool en West Ham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en West Ham United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach David Moyes
Voorbeschouwing Liverpool - West Ham United

Liverpool en West Ham United treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en West Ham United in de Premier League vond plaats op 29 januari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl West Ham United slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 18
Winst West Ham United 5
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we West Ham United terugvinden op de 18e plaats.