Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United (4-1) || Premier League 2019/2020

Donderdag 26 december 2019 - 18:30 uur



In de Premier League 2019/2020 neemt Manchester United het donderdag 26 december 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United (4-1)

Het Premier League duel tussen Manchester United en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 4-1 overwinning voor Manchester United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door M. Longstaff, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Manchester United kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Martial, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette M. Greenwood zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor Manchester United vergroot nadat M. Rashford de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 51e minuut wist A. Martial namens Manchester United de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Friend en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Manchester United.

Wedstrijdstatistieken Manchester United - Newcastle United
Goals
4
1
Balbezit
74%
26%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
21
7
Schoten op doel
9
2
Aanvallen
167
78
Gevaarlijke aanvallen
61
18
Passes
814
283
Overtredingen
10
7
Buitenspel
1
1
Corners
5
0
Wissels
3
3
LIVE Manchester United - Newcastle United 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
1' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor S. McTominay Manchester United
17' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Longstaff met assist van Joelinton Newcastle United 0-1
24' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial met assist van A. Pereira Manchester United 1-1
35' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor A. Pereira Manchester United
36' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Greenwood Manchester United 2-1
38' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Schar Newcastle United
41' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van A. Wan-Bissaka Manchester United 3-1
46' Wissel Manchester United Wissel P. Pogba voor S. McTominay Manchester United
51' Doelpunt Manchester United Doelpunt A. Martial Manchester United 4-1
59' Wissel Newcastle United Wissel C. Atsu voor D. Gayle Newcastle United
63' Wissel Newcastle United Wissel D. Yedlin voor M. Almiron Newcastle United
63' Wissel Manchester United Wissel J. Lingard voor M. Rashford Manchester United
67' Wissel Manchester United Wissel J. Mata voor A. Martial Manchester United
81' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor D. Yedlin Newcastle United
88' Wissel Newcastle United Wissel E. Krafth voor F. Schar Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Newcastle United
Opstellingen Manchester United - Newcastle United
De opstellingen van Manchester United en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Ole Gunnar Solskjær
Wissels Manchester United
# Speler Pos.
22 Sergio Germán Romero K
18 Ashley Young V
4 Phil Jones V
6 Paul Pogba M
21 Daniel James M
14 Jesse Lingard M
8 Juan Manuel Mata García M
Formatie 3-5-2
Coach Steve Bruce
Wissels Newcastle United
# Speler Pos.
26 Karl Darlow K
22 DeAndre Yedlin V
17 Emil Krafth V
8 Jonjo Shelvey M
14 Isaac Hayden M
30 Christian Atsu Twasam M
7 Andy Carroll A
Voorbeschouwing Manchester United - Newcastle United

Manchester United en Newcastle United treffen elkaar in de 19e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Friend en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 6 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester United 15
Winst Newcastle United 4
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 8e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Manchester United - Newcastle United Opstelling Manchester United Opstelling Newcastle United Live Manchester United - Newcastle United Live Manchester United - Newcastle United kijken Manchester United - Newcastle United kijken Live Manchester United - Newcastle United stream Manchester United - Newcastle United Fox Sports Nabeschouwing Manchester United - Newcastle United Uitslag Manchester United - Newcastle United Statistieken Manchester United - Newcastle United Premier League 2019/2020 Manchester United - Newcastle United wedden Manchester United - Newcastle United gokken Manchester United - Newcastle United Unibet