Nabeschouwing Newcastle United - Everton (1-2) || Premier League 2019/2020

Zaterdag 28 december 2019 - 16:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Newcastle United het zaterdag 28 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Everton (1-2)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Everton is onder leiding van scheidsrechter Lee Mason geëindigd in een 1-2 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door D. Calvert-Lewin, waarmee Everton met 0-1 de leiding nam. Newcastle United kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Schar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 64e minuut zette D. Calvert-Lewin zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lee Mason, waardoor Everton dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Newcastle United - Everton 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin Everton 0-1
46' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Joelinton Newcastle United
55' Gele kaart Everton Gele kaart voor T. Davies Everton
56' Doelpunt Newcastle United Doelpunt F. Schar met assist van A. Carroll Newcastle United 1-1
61' Wissel Everton Wissel F. Delph voor M. Kean Everton
64' Doelpunt Everton Doelpunt D. Calvert-Lewin met assist van Richarlison Everton 1-2
70' Wissel Everton Wissel S. Coleman voor T. Walcott Everton
74' Wissel Newcastle United Wissel C. Atsu voor F. Lejeune Newcastle United
74' Wissel Newcastle United Wissel D. Gayle voor Joelinton Newcastle United
80' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor I. Hayden Newcastle United
80' Wissel Everton Wissel Y. Mina voor L. Baines Everton
85' Wissel Newcastle United Wissel S. Longstaff voor J. Willems Newcastle United
93' Gele kaart Everton Gele kaart voor D. Calvert-Lewin Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Everton
Opstellingen Newcastle United - Everton
De opstellingen van Newcastle United en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.