Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City (3-2) || Premier League 2019/2020

Vrijdag 27 december 2019 - 20:45 uur



In de Premier League 2019/2020 neemt Wolverhampton Wanderers het vrijdag 27 december 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City (3-2)

Het Premier League duel tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Martin Atkinson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Ederson in de 12e minuut, waardoor Manchester City met een man minder kwam te staan. Manchester City kreeg via R. Sterling in de 25e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Martin Atkinson de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De eerste goal werd in de 25e minuut gemaakt door R. Sterling waardoor Manchester City met 0-1 aan de leiding kwam.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-2 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte R. Sterling de voorsprong door in de 50e minuut de 0-2 te scoren voor Manchester City. In de 55e was het Wolverhampton Wanderers dat op voorsprong kwam te staan na een goal van A. Traore. Na 82 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat R. Jimenez de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette. Het lukte Wolverhampton Wanderers in de 90e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was M. Doherty die de 3-2 wist te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Atkinson bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Wolverhampton Wanderers.

Wedstrijdstatistieken Wolverhampton Wanderers - Manchester City
Goals
3
2
Balbezit
62%
38%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
22
6
Schoten op doel
10
2
Aanvallen
142
72
Gevaarlijke aanvallen
97
14
Passes
556
350
Overtredingen
7
13
Buitenspel
0
1
Corners
3
1
Wissels
3
3
LIVE Wolverhampton Wanderers - Manchester City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Rode kaart Manchester City Rode kaart voor Ederson Manchester City
14' Wissel Manchester City Wissel C. Bravo voor S. Aguero Manchester City
25' Penalty gemist Manchester City Penalty gemist R. Sterling Manchester City
25' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling Manchester City 0-1
46' Wissel Manchester City Wissel E. Garcia voor R. Mahrez Manchester City
50' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van K. De Bruyne Manchester City 0-2
55' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt A. Traore met assist van R. Neves Wolverhampton Wanderers 1-2
60' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor N. Otamendi Manchester City
67' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor K. De Bruyne Manchester City
73' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel R. Vinagre voor Jonny Wolverhampton Wanderers
79' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel P. Neto voor D. Jota Wolverhampton Wanderers
82' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt R. Jimenez met assist van A. Traore Wolverhampton Wanderers 2-2
90' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt M. Doherty met assist van R. Jimenez Wolverhampton Wanderers 3-2
94' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel R. Bennett voor R. Jimenez Wolverhampton Wanderers
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Manchester City
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Manchester City
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Nuno Herlander Simões Espírito Santo
Wissels Wolverhampton Wanderers
# Speler Pos.
21 John Ruddy K
5 Ryan Bennett V
4 Jesús Vallejo Lázaro V
49 Max Kilman V
29 Rúben Gonçalo Silva Nascimento Vinagre V
7 Pedro Lomba Neto A
10 Patrick Cutrone A
Voorbeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City

Wolverhampton Wanderers en Manchester City treffen elkaar in de 19e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Atkinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolverhampton Wanderers en Manchester City in de Premier League vond plaats op 6 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Manchester City favoriet. 6 keer wist de ploeg van Wolverhampton Wanderers te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Wolverhampton Wanderers. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wolverhampton Wanderers 2
Winst Manchester City 6
Gelijkspel 1
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolverhampton Wanderers op een 8e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
Wolverhampton Wanderers - Manchester City Opstelling Wolverhampton Wanderers Opstelling Manchester City Live Wolverhampton Wanderers - Manchester City Live Wolverhampton Wanderers - Manchester City kijken Wolverhampton Wanderers - Manchester City kijken Live Wolverhampton Wanderers - Manchester City stream Wolverhampton Wanderers - Manchester City Fox Sports Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Manchester City Uitslag Wolverhampton Wanderers - Manchester City Statistieken Wolverhampton Wanderers - Manchester City Premier League 2019/2020 Wolverhampton Wanderers - Manchester City wedden Wolverhampton Wanderers - Manchester City gokken Wolverhampton Wanderers - Manchester City Unibet