Nabeschouwing AFC Bournemouth - Luton Town (4-3) || Premier League 2023/2024

Woensdag 13 maart 2024 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt AFC Bournemouth het woensdag 13 maart 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Luton Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Vitality Stadium in Bournemouth.

Via de AFC Bournemouth - Luton Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Bournemouth - Luton Town (4-3)

Het Premier League duel tussen AFC Bournemouth en Luton Town is onder leiding van scheidsrechter Samuel Allison geëindigd in een 4-3 overwinning voor AFC Bournemouth. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Tahith Chong, waarmee Luton Town met 0-1 de leiding nam. Luton Town vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Chiedozie Ogbene op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut volgde een derde treffer van Luton Town, waarmee Ross Barkley zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 50 minuten deed Dominic Solanke iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van AFC Bournemouth werd verkleind tot 1-3. In de 62e minuut kwam AFC Bournemouth weer dichterbij, nadat Ilya Zabarnyi de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 64e minuut was het Antoine Semenyo  die AFC Bournemouth weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat AFC Bournemouth aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd Antoine Semenyo  die in de 83e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Samuel Allison en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van AFC Bournemouth.

LIVE AFC Bournemouth - Luton Town 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Bournemouth - Luton Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Luton Town Doelpunt Tahith Chong met assist van Jordan Clark Luton Town 0-1
30' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Jordan Clark Luton Town
31' Doelpunt Luton Town Doelpunt Chiedozie Ogbene met assist van Alfie Doughty Luton Town 0-2
46' Doelpunt Luton Town Doelpunt Ross Barkley met assist van Issa Kaboré Luton Town 0-3
46' Wissel AFC Bournemouth Wissel Enes Ünal voor Alex Scott AFC Bournemouth
46' Wissel AFC Bournemouth Wissel Marcus Tavernier voor Luis Sinisterra AFC Bournemouth
50' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt Dominic Solanke met assist van Chris Mepham AFC Bournemouth 1-3
62' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt Ilya Zabarnyi AFC Bournemouth 2-3
64' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt Antoine Semenyo  met assist van Ryan Christie AFC Bournemouth 3-3
66' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Chiedozie Ogbene Luton Town
68' Wissel Luton Town Wissel Pelly Ruddock Mpanzu voor Daiki Hashioka Luton Town
69' Gele kaart AFC Bournemouth Gele kaart voor Adam Smith AFC Bournemouth
71' Wissel AFC Bournemouth Wissel Tyler Adams voor Adam Smith AFC Bournemouth
73' Wissel Luton Town Wissel Cauley Woodrow voor Tahith Chong Luton Town
83' Doelpunt AFC Bournemouth Doelpunt Antoine Semenyo  met assist van Enes Ünal AFC Bournemouth 4-3
88' Wissel Luton Town Wissel Luke Berry voor Ross Barkley Luton Town
88' Wissel Luton Town Wissel Andros Townsend  voor Chiedozie Ogbene Luton Town
91' Wissel AFC Bournemouth Wissel Philip Billing voor Dominic Solanke AFC Bournemouth
96' Wissel AFC Bournemouth Wissel James Hill voor Ryan Christie AFC Bournemouth
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Bournemouth - Luton Town
Opstellingen AFC Bournemouth - Luton Town
De opstellingen van AFC Bournemouth en Luton Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Bournemouth gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Luton Town zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.