Nabeschouwing Arsenal - Aston Villa (0-2) || Premier League 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 17:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Arsenal het zondag 14 april 2024 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Aston Villa (0-2)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 0-2 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 84e minuut door Leon Bailey, waarmee Aston Villa met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Aston Villa opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het Ollie Watkins die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Aston Villa.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Aston Villa.

LIVE Arsenal - Aston Villa 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Morgan Rogers Aston Villa
36' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Ben White Arsenal
45' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Gabriel Magalhães Arsenal
61' Wissel Aston Villa Wissel Leon Bailey voor Moussa Diaby Aston Villa
63' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Kai Havertz Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel Takehiro Tomiyasu voor Ben White Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel Gabriel Martinelli voor Leandro Trossard Arsenal
79' Wissel Arsenal Wissel Jorginho voor Gabriel Jesus Arsenal
79' Wissel Arsenal Wissel Álex Moreno voor Martin Ødegaard Arsenal
79' Wissel Aston Villa Wissel Emile Smith Rowe voor Nicolò Zaniolo Aston Villa
84' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Leon Bailey met assist van Lucas Digne Aston Villa 0-1
87' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Youri Tielemans Aston Villa 0-2
87' Wissel Arsenal Wissel Edward Nketiah voor Oleksandr Zinchenko  Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Aston Villa
Opstellingen Arsenal - Aston Villa
De opstellingen van Arsenal en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Arsenal - Aston Villa

Arsenal en Aston Villa treffen elkaar in de 33e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Aston Villa in de Premier League vond plaats op 9 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Aston Villa slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 18
Winst Aston Villa 7
Gelijkspel 6
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 2e positie staat, terwijl we Aston Villa terugvinden op de 4e plaats.