Nabeschouwing Arsenal - Brighton & Hove Albion (2-0) || Premier League 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 15:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Arsenal het zondag 17 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Brighton & Hove Albion (2-0)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door Gabriel Jesus, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Arsenal opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het K. Havertz die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Arsenal.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Arsenal.

LIVE Arsenal - Brighton & Hove Albion 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Jack Hinshelwood voor Joël Veltman Brighton & Hove Albion
38' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor B. White Arsenal
43' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Kaoru Mitoma Brighton & Hove Albion
43' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Mikel Arteta Arsenal
53' Doelpunt Arsenal Doelpunt Gabriel Jesus Arsenal 1-0
60' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Facundo Buonanotte voor Adam Lallana Brighton & Hove Albion
60' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Igor voor James Milner Brighton & Hove Albion
60' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel João Pedro voor Evan Ferguson Brighton & Hove Albion
76' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Danny Welbeck  voor Simon Adingra Brighton & Hove Albion
81' Wissel Arsenal Wissel E. Nketiah voor Gabriel Jesus Arsenal
82' Wissel Arsenal Wissel L. Trossard voor Gabriel Martinelli Arsenal
87' Doelpunt Arsenal Doelpunt K. Havertz met assist van E. Nketiah Arsenal 2-0
89' Wissel Arsenal Wissel R. Nelson voor B. Saka Arsenal
89' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor K. Havertz Arsenal
89' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Pascal Groß Brighton & Hove Albion
93' Wissel Arsenal Wissel J. Kiwior voor O. Zinchenko Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Arsenal - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Arsenal en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.