Nabeschouwing Arsenal - Luton Town (2-0) || Premier League 2023/2024

Woensdag 3 april 2024 - 20:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Arsenal het woensdag 3 april 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Luton Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Luton Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Luton Town (2-0)

Het Premier League duel tussen Arsenal en Luton Town is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Martin Ødegaard, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Daiki Hashioka zorgde ervoor dat Arsenal op 2-0 kwam te staan in de 44e minuut.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Arsenal - Luton Town 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Luton Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Arsenal Doelpunt Martin Ødegaard met assist van Kai Havertz Arsenal 1-0
44' Eigen doelpunt Arsenal Eigen doelpunt Daiki Hashioka Arsenal 2-0
53' Wissel Luton Town Wissel Tahith Chong voor Pelly Ruddock Mpanzu Luton Town
66' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Kai Havertz Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel Edward Nketiah voor Kai Havertz Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel Declan Rice voor Thomas Partey Arsenal
74' Wissel Arsenal Wissel Takehiro Tomiyasu voor Oleksandr Zinchenko  Arsenal
74' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Fred Onyedinma Luton Town
75' Wissel Arsenal Wissel Gabriel Martinelli voor Reiss Nelson Arsenal
75' Wissel Luton Town Wissel Cauley Woodrow voor Fred Onyedinma Luton Town
81' Wissel Luton Town Wissel Luke Berry voor Andros Townsend Luton Town
85' Wissel Arsenal Wissel Jorginho voor Emile Smith Rowe Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Luton Town
Opstellingen Arsenal - Luton Town
De opstellingen van Arsenal en Luton Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Luton Town zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Luton Town

Arsenal en Luton Town treffen elkaar in de 31e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Luton Town in de Premier League vond plaats op 5 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Luton Town slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 1
Winst Luton Town 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 2e positie staat, terwijl we Luton Town terugvinden op de 18e plaats.