Nabeschouwing Aston Villa - Brentford (3-3) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Aston Villa het zaterdag 6 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Brentford (3-3)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Aston Villa en Brentford geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Ollie Watkins, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Aston Villa vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Morgan Rogers op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut wist Brentford de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Zanka.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Bryan Mbeumo de 2-2 maakte voor Brentford. Na 68 minuten spelen wist Brentford via Nicolò Zaniolo de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Michael Salisbury. In de 80e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Ollie Watkins die namens Aston Villa het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Salisbury en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Aston Villa - Brentford 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van John McGinn Aston Villa 1-0
42' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Mikkel Damsgaard Brentford
46' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Morgan Rogers met assist van Youri Tielemans Aston Villa 2-0
53' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Yoane Wissa Brentford
59' Doelpunt Brentford Doelpunt Zanka met assist van Mikkel Damsgaard Brentford 2-1
61' Doelpunt Brentford Doelpunt Bryan Mbeumo met assist van Sergio Reguilón Brentford 2-2
68' Doelpunt Brentford Doelpunt Nicolò Zaniolo met assist van Morgan Rogers Brentford
68' Wissel Aston Villa Wissel Yoane Wissa voor Sergio Reguilón Aston Villa 2-3
76' Wissel Brentford Wissel Keane Lewis-Potter voor Sergio Reguilón Brentford
80' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Leon Bailey Aston Villa 3-3
81' Wissel Brentford Wissel Ivan Toney voor Mikkel Damsgaard Brentford
81' Wissel Brentford Wissel Yehor Yarmoliuk voor Yoane Wissa Brentford
84' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Diego Carlos Aston Villa
86' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Bryan Mbeumo Brentford
86' Wissel Brentford Wissel Frank Onyeka voor Mathias Jensen Brentford
91' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor Leon Bailey Aston Villa
91' Wissel Aston Villa Wissel Jhon Durán voor Youri Tielemans Aston Villa
91' Wissel Aston Villa Wissel Álex Moreno voor Lucas Digne Aston Villa
97' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Brentford
Opstellingen Aston Villa - Brentford
De opstellingen van Aston Villa en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Brentford zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Unai Emery Etxegoien
Voorbeschouwing Aston Villa - Brentford

Aston Villa en Brentford treffen elkaar in de 32e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Salisbury en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Brentford in de Premier League vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Aston Villa favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Brentford slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 2
Winst Brentford 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 4e positie staat, terwijl we Brentford terugvinden op de 15e plaats.