Nabeschouwing Aston Villa - Newcastle United (1-3) || Premier League 2023/2024

Dinsdag 30 januari 2024 - 21:15 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Aston Villa het dinsdag 30 januari 2024 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Newcastle United (1-3)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 1-3 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Fabian Schär, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fabian Schär op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Álex Moreno zorgde ervoor dat Newcastle United in de 52e minuut op 0-3 kwam te staan.

Na 71 minuten deed Ollie Watkins iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Aston Villa werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Aston Villa echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Newcastle United.

LIVE Aston Villa - Newcastle United 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Fabian Schär met assist van Kieran Trippier Newcastle United 0-1
36' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Fabian Schär Newcastle United 0-2
39' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Boubacar Kamara Aston Villa
43' Wissel Newcastle United Wissel Miguel Almirón voor Alexander Isak Newcastle United
52' Eigen doelpunt Newcastle United Eigen doelpunt Álex Moreno Newcastle United 0-3
62' Wissel Aston Villa Wissel Leon Bailey voor Moussa Diaby Aston Villa
63' Wissel Aston Villa Wissel Jacob Ramsey voor Boubacar Kamara Aston Villa
63' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Youri Tielemans Aston Villa
71' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Leon Bailey Aston Villa 1-3
72' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
73' VAR: Afgekeurd doelpunt Ollie Watkins Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Ollie Watkins Aston Villa
75' Wissel Newcastle United Wissel Valentino Livramento voor Lewis Miley Newcastle United
77' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor John McGinn Aston Villa
94' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor Anthony Gordon Newcastle United
95' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Aston Villa
99' Wissel Newcastle United Wissel Emil Krafth  voor Anthony Gordon Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Newcastle United
Opstellingen Aston Villa - Newcastle United
De opstellingen van Aston Villa en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.