Nabeschouwing Brentford - Chelsea (2-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 16:00 uurIn de Premier League 2023/2024 neemt Brentford het zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Brentford Community Stadium in Brentford.

Via de Brentford - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brentford - Chelsea (2-2)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Brentford en Chelsea geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Nicolas Jackson, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Brentford kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mads Roerslev, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette Yoane Wissa zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Brentford de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Axel Disasi de 2-2 maakte voor Chelsea. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Brentford - Chelsea
Goals
2
2
Balbezit
31%
69%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
14
17
Schoten op doel
5
6
Aanvallen
96
137
Gevaarlijke aanvallen
34
44
Passes
297
642
Overtredingen
11
9
Buitenspel
1
4
Corners
0
6
Wissels
3
2
LIVE Brentford - Chelsea 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brentford - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
35' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Malo Gusto Chelsea 0-1
38' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Conor Gallagher Chelsea
50' Doelpunt Brentford Doelpunt Mads Roerslev Brentford 1-1
57' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Vitaly Janelt Brentford
69' Doelpunt Brentford Doelpunt Yoane Wissa met assist van Frank Onyeka Brentford 2-1
71' Wissel Chelsea Wissel Mykhaylo Mudryk voor Enzo Fernández Chelsea
73' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Frank Onyeka Brentford
77' Wissel Brentford Wissel Mathias Jensen voor Frank Onyeka Brentford
79' Wissel Chelsea Wissel Raheem Sterling voor Levi Colwill Chelsea
83' Doelpunt Chelsea Doelpunt Axel Disasi met assist van Cole Palmer Chelsea 2-2
87' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Yoane Wissa Brentford
87' Wissel Brentford Wissel Yegor Yarmolyuk voor Vitaly Janelt Brentford
91' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Zanka Brentford
Video hoogtepunten en samenvatting Brentford - Chelsea
Opstellingen Brentford - Chelsea
De opstellingen van Brentford en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brentford gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Brentford - Chelsea

Brentford en Chelsea treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brentford en Chelsea in de Premier League vond plaats op 28 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Brentford. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Brentford favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Chelsea slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Brentford 3
Winst Chelsea 1
Gelijkspel 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brentford op een 16e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Brentford - Chelsea Opstelling Brentford Opstelling Chelsea Live Brentford - Chelsea Live Brentford - Chelsea kijken Brentford - Chelsea kijken Live Brentford - Chelsea stream Brentford - Chelsea Fox Sports Nabeschouwing Brentford - Chelsea Uitslag Brentford - Chelsea Statistieken Brentford - Chelsea Premier League 2023/2024 Brentford - Chelsea wedden Brentford - Chelsea gokken Brentford - Chelsea Unibet