Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Everton (1-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Brighton & Hove Albion het zaterdag 24 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Everton (1-1)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Everton geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

In de 73e minuut dacht Everton op voorsprong te komen via een doelpunt van Pascal Groß. Helaas voor Everton werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 81e minuut moest Billy Gilmour van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Tony Harrington een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Brighton & Hove Albion verder met een speler minder. De eerste goal werd pas ver in de tweede helft in de 95e minuut gemaakt door Lewis Dunk  waardoor Brighton & Hove Albion met 1-1 aan de leiding kwam.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tony Harrington, waardoor de winst binnen sleepte dankzij een 1-1 overwinning.

LIVE Brighton & Hove Albion - Everton 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Everton Gele kaart voor James Tarkowski Everton
49' Wissel Everton Wissel Amadou Onana voor Idrissa Gueye Everton
54' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Roberto De Zerbi Brighton & Hove Albion
60' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Pervis Estupiñán  voor Igor Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Ansu Fati  voor Danny Welbeck  Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Joël Veltman voor Tariq Lamptey  Brighton & Hove Albion
68' Wissel Everton Wissel Beto voor Dominic Calvert-Lewin Everton
70' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion
72' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Julio Enciso  voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
73' Doelpunt Everton Doelpunt Pascal Groß Everton
73' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jarrad Branthwaite Brighton & Hove Albion 0-1
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Lallana voor Evan Ferguson Brighton & Hove Albion
81' Rode kaart Brighton & Hove Albion Rode kaart voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
89' Wissel Everton Wissel Ashley Young voor Abdoulaye Doucouré Everton
91' Gele kaart Everton Gele kaart voor Beto Everton
92' Gele kaart Everton Gele kaart voor Amadou Onana Everton
95' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Lewis Dunk  met assist van Pascal Groß Brighton & Hove Albion 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Everton
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Everton
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Coach Roberto De Zerbi
Voorbeschouwing Brighton & Hove Albion - Everton

Brighton & Hove Albion en Everton treffen elkaar in de 26e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tony Harrington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brighton & Hove Albion en Everton in de Premier League vond plaats op 4 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Everton favoriet. 6 keer wist de ploeg van Brighton & Hove Albion te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Brighton & Hove Albion. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Brighton & Hove Albion 4
Winst Everton 6
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Brighton & Hove Albion op een 7e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 17e plaats.