Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-2) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Chelsea het zaterdag 21 oktober 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Arsenal (2-2)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Chelsea en Arsenal geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. Cole Palmer maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Chelsea vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Chelsea vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mykhaylo Mudryk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut wist Arsenal de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Declan Rice.

Na 84 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Leandro Trossard de 2-2 maakte voor Arsenal. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Chelsea - Arsenal 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Cole Palmer Chelsea
9' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Mikel Arteta Arsenal
11' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
13' Mykhaylo Mudryk Chelsea
15' Penalty Chelsea Penalty Cole Palmer Chelsea 1-0
44' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Thiago Silva Chelsea
46' Wissel Arsenal Wissel Takehiro Tomiyasu voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
48' Doelpunt Chelsea Doelpunt Mykhaylo Mudryk met assist van Conor Gallagher Chelsea 2-0
66' Wissel Chelsea Wissel Nicolas Jackson voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
68' Wissel Arsenal Wissel Eddie Nketiah voor Gabriel Jesus Arsenal
68' Wissel Arsenal Wissel Emile Smith Rowe voor Jorginho Arsenal
71' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Marc Cucurella Chelsea
77' Doelpunt Arsenal Doelpunt Declan Rice Arsenal 2-1
78' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Gabriel Martinelli Arsenal
78' Wissel Arsenal Wissel Kai Havertz voor Martin Ødegaard Arsenal
84' Wissel Chelsea Wissel Reece James voor Cole Palmer Chelsea
84' Doelpunt Arsenal Doelpunt Leandro Trossard met assist van Bukayo Saka Arsenal 2-2
84' Wissel Chelsea Wissel Noni Madueke voor Raheem Sterling Chelsea
89' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Eddie Nketiah Arsenal
91' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Ben White Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Arsenal
Opstellingen Chelsea - Arsenal
De opstellingen van Chelsea en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Arsenal

Chelsea en Arsenal treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Arsenal in de Premier League vond plaats op 2 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Arsenal slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 17
Winst Arsenal 11
Gelijkspel 8
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 11e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 4e plaats.