Nabeschouwing Chelsea - Sheffield United (2-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Chelsea het zaterdag 16 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield United. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de Chelsea - Sheffield United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Sheffield United (2-0)

Het Premier League duel tussen Chelsea en Sheffield United is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 2-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door Cole Palmer, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicolas Jackson op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Chelsea.

LIVE Chelsea - Sheffield United 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Sheffield United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor James McAtee Sheffield United
52' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Conor Gallagher Chelsea
54' Doelpunt Chelsea Doelpunt Cole Palmer met assist van Raheem Sterling Chelsea 1-0
58' Wissel Sheffield United Wissel William Osula voor Andre Brooks Sheffield United
61' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Cole Palmer Chelsea 2-0
63' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Gustavo Hamer Sheffield United
67' Wissel Sheffield United Wissel Oliver Norwood voor Oli McBurnie Sheffield United
69' Wissel Chelsea Wissel Enzo Fernández voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
74' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Max Lowe Sheffield United
75' Wissel Chelsea Wissel Armando Broja voor Raheem Sterling Chelsea
80' Wissel Sheffield United Wissel Anis Slimane voor Gustavo Hamer Sheffield United
94' Wissel Chelsea Wissel Malo Gusto voor Nicolas Jackson Chelsea
94' Wissel Chelsea Wissel I. Maatsen voor Cole Palmer Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Sheffield United
Opstellingen Chelsea - Sheffield United
De opstellingen van Chelsea en Sheffield United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sheffield United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Sheffield United

Chelsea en Sheffield United treffen elkaar in de 17e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Sheffield United in de Premier League vond plaats op 7 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Sheffield United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 4
Winst Sheffield United 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 12e positie staat, terwijl we Sheffield United terugvinden op de 20e plaats.