Nabeschouwing Everton - Newcastle United (3-0) || Premier League 2023/2024

Donderdag 7 december 2023 - 20:30 uur



In de Premier League 2023/2024 neemt Everton het donderdag 7 december 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Newcastle United (3-0)

Het Premier League duel tussen Everton en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 3-0 overwinning voor Everton. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 83e minuut dacht Everton op voorsprong te komen via een doelpunt van Dominic Calvert-Lewin. Helaas voor Everton werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 87e minuut was het Everton dat via Beto dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Tim Robinson. De eerste goal werd pas ver in de tweede helft in de 96e minuut gemaakt door Beto waardoor Everton met 3-0 aan de leiding kwam.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tim Robinson, waardoor Everton de winst binnen sleepte dankzij een 3-0 overwinning.

Wedstrijdstatistieken Everton - Newcastle United
Goals
3
0
Balbezit
39%
61%
Gele kaarten
3
0
Schoten totaal
21
13
Schoten op doel
6
3
Aanvallen
88
92
Gevaarlijke aanvallen
56
44
Passes
313
539
Overtredingen
19
8
Buitenspel
0
2
Corners
5
2
Wissels
2
2
LIVE Everton - Newcastle United 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
35' Gele kaart Everton Gele kaart voor Idrissa Gueye Everton
67' Gele kaart Everton Gele kaart voor Nathan Patterson Séamus Coleman Everton
79' Wissel Everton Wissel Dwight McNeil voor Everton 1-0
83' Doelpunt Everton Doelpunt Dominic Calvert-Lewin Everton
85' Gele kaart Everton Gele kaart voor Beto Dominic Calvert-Lewin Everton
86' Wissel Everton Wissel Abdoulaye Doucouré voor Dwight McNeil Everton 2-0
87' Doelpunt Everton Doelpunt Beto Everton
90' Gele kaart Everton Gele kaart voor Emil Krafth  Jamaal Lascelles Everton
92' Wissel Newcastle United Wissel Sean Dyche voor Newcastle United
90' Wissel Newcastle United Wissel Matt Ritchie voor Lewis Miley Newcastle United
96' Doelpunt Everton Doelpunt Beto met assist van Nathan Patterson Everton 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Newcastle United
Opstellingen Everton - Newcastle United
De opstellingen van Everton en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Eddie Howe
Wissels Newcastle United
# Speler Pos.
18 Loris Karius K
29 Mark Gillespie K
3 Paul Dummett V
17 Emil Krafth V
54 Alex Murphy V
20 Lewis Hall V
11 Matt Ritchie M
63 Ben Parkinson A
49 Amadou Diallo A
Voorbeschouwing Everton - Newcastle United

Everton en Newcastle United treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Newcastle United in de Premier League vond plaats op 27 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Newcastle United slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Everton 15
Winst Newcastle United 11
Gelijkspel 6
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 18e positie staat, terwijl we Newcastle United terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Everton - Newcastle United Opstelling Everton Opstelling Newcastle United Live Everton - Newcastle United Live Everton - Newcastle United kijken Everton - Newcastle United kijken Live Everton - Newcastle United stream Everton - Newcastle United Fox Sports Nabeschouwing Everton - Newcastle United Uitslag Everton - Newcastle United Statistieken Everton - Newcastle United Premier League 2023/2024 Everton - Newcastle United wedden Everton - Newcastle United gokken Everton - Newcastle United Unibet