Nabeschouwing Everton - West Ham United (1-3) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Everton het zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen West Ham United. De wedstrijd wordt gespeeld in Goodison Park in Liverpool.

Via de Everton - West Ham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - West Ham United (1-3)

Het Premier League duel tussen Everton en West Ham United is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 1-3 overwinning voor West Ham United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 45e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Beto van Everton via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 56 minuten was het Beto die Everton op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Kurt Zouma namens West Ham United in de 62e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 91e minuut was het West Ham United dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Tomas Soucek . Na 95 minuten werd de voorsprong voor West Ham United vergroot nadat Edson Álvarez de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor West Ham United.

LIVE Everton - West Ham United 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - West Ham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Beto Everton
45' Penalty gemist Everton Penalty gemist Beto Beto Everton
56' Doelpunt Everton Doelpunt Beto met assist van James Garner Everton 1-0
62' Doelpunt West Ham United Doelpunt Kurt Zouma met assist van James Ward-Prowse West Ham United 1-1
66' Wissel West Ham United Wissel Kalvin Phillips voor James Ward-Prowse West Ham United
74' Wissel Everton Wissel Dominic Calvert-Lewin voor Beto Everton
80' Wissel West Ham United Wissel Michail Antonio voor Lucas Paquetá West Ham United
80' Wissel Everton Wissel André Gomes voor Jack Harrison Everton
97' Wissel West Ham United Wissel Ben Johnson voor Mohammed Kudus  West Ham United
93' Wissel Everton Wissel Youssef Chermiti voor Abdoulaye Doucouré Everton
93' Wissel Everton Wissel Lewis Dobbin voor Dwight McNeil Everton
92' Gele kaart Everton Gele kaart voor Jordan Pickford Everton
92' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor Tomas Soucek  West Ham United
93' Gele kaart West Ham United Gele kaart voor Michail Antonio West Ham United
97' Wissel West Ham United Wissel Angelo Ogbonna voor Emerson Palmieri West Ham United
91' Doelpunt West Ham United Doelpunt Tomas Soucek  met assist van Mohammed Kudus  West Ham United 1-2
95' Doelpunt West Ham United Doelpunt Edson Álvarez met assist van Jarrod Bowen West Ham United 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - West Ham United
Opstellingen Everton - West Ham United
De opstellingen van Everton en West Ham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Everton gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en West Ham United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Everton - West Ham United

Everton en West Ham United treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Everton en West Ham United in de Premier League vond plaats op 29 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Everton. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Everton favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl West Ham United slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Everton 18
Winst West Ham United 9
Gelijkspel 8
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Everton op een 15e positie staat, terwijl we West Ham United terugvinden op de 8e plaats.