Nabeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion (3-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Fulham het zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Craven Cottage in London.

Via de Fulham - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion (3-0)

Het Premier League duel tussen Fulham en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Simon Hooper geëindigd in een 3-0 overwinning voor Fulham. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Harry Wilson, waarmee Fulham met 1-0 de leiding nam. Fulham vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rodrigo Muniz op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Adama Traoré van Fulham die de 3-0 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simon Hooper, waardoor Fulham dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fulham - Brighton & Hove Albion 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fulham - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Carlos Baleba Brighton & Hove Albion
21' Doelpunt Fulham Doelpunt Harry Wilson met assist van Rodrigo Muniz Fulham 1-0
32' Doelpunt Fulham Doelpunt Rodrigo Muniz met assist van Harry Wilson Fulham 2-0
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Simon Adingra voor Tariq Lamptey  Brighton & Hove Albion
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Ansu Fati  voor Julio Enciso  Brighton & Hove Albion
57' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Pervis Estupiñán  Brighton & Hove Albion
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Facundo Buonanotte voor Adam Lallana Brighton & Hove Albion
59' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Pascal Groß voor Lewis Dunk  Brighton & Hove Albion
69' Wissel Fulham Wissel Tom Cairney voor Andreas Pereira Fulham
69' Wissel Fulham Wissel Willian voor Alex Iwobi Fulham
78' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Jakub Moder voor Carlos Baleba Brighton & Hove Albion
84' Wissel Fulham Wissel Adama Traoré voor Harry Wilson Fulham
84' Wissel Fulham Wissel Armando Broja voor Rodrigo Muniz Fulham
88' Wissel Fulham Wissel Bobby De Cordova-Reid voor Sasa Lukic Fulham
89' Gele kaart Fulham Gele kaart voor Bobby De Cordova-Reid Fulham
91' Doelpunt Fulham Doelpunt Adama Traoré met assist van Bobby De Cordova-Reid Fulham 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Fulham - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Fulham - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Fulham en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fulham gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Formatie 3-4-2-1
Coach Roberto De Zerbi
Voorbeschouwing Fulham - Brighton & Hove Albion

Fulham en Brighton & Hove Albion treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simon Hooper en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fulham en Brighton & Hove Albion in de Premier League vond plaats op 29 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Fulham favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Brighton & Hove Albion slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fulham 3
Winst Brighton & Hove Albion 0
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fulham op een 12e positie staat, terwijl we Brighton & Hove Albion terugvinden op de 7e plaats.