Nabeschouwing Liverpool - Everton (2-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Liverpool het zaterdag 21 oktober 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Everton (2-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Everton is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Ashley Young van Everton. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 37e minuut het veld moest verlaten. Een penalty zorgde er later in de 75e minuut voor dat Liverpool via Mohamed Salah op 1-0 kwam te staan. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Liverpool via een goal van Mohamed Salah in de 97e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Everton 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Everton Gele kaart voor Ashley Young Everton
32' Gele kaart Everton Gele kaart voor James Tarkowski Everton
37' Tweede gele kaart Everton Tweede gele kaart voor Ashley Young Everton
46' Wissel Everton Wissel Michael Keane voor Jack Harrison Everton
46' Wissel Everton Wissel Nathan Patterson voor Dwight McNeil Everton
50' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Ibrahima Konaté Liverpool
61' Wissel Everton Wissel Beto voor Dominic Calvert-Lewin Everton
62' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Ryan Gravenberch Liverpool
62' Wissel Liverpool Wissel Darwin Núñez voor Konstantinos Tsimikas Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel Joël Matip voor Ibrahima Konaté Liverpool
136' Gele kaart Everton Gele kaart voor Sean Dyche Everton
73' Luis Díaz Liverpool
75' Penalty Liverpool Penalty Mohamed Salah Liverpool 1-0
80' Wissel Everton Wissel Arnaut Danjuma voor Amadou Onana Everton
81' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Luis Díaz Liverpool
88' Wissel Everton Wissel Youssef Chermiti voor Vitaliy Mykolenko Everton
97' Doelpunt Liverpool Doelpunt Mohamed Salah met assist van Darwin Núñez Liverpool 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Everton
Opstellingen Liverpool - Everton
De opstellingen van Liverpool en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Everton

Liverpool en Everton treffen elkaar in de 9e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Everton in de Premier League vond plaats op 13 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Everton slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 18
Winst Everton 3
Gelijkspel 15
Totaal 36

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 4e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 16e plaats.