Nabeschouwing Liverpool - Fulham (4-3) || Premier League 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 15:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Liverpool het zondag 3 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fulham. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Fulham live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Fulham (4-3)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Fulham is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 4-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Bernd Leno zette Liverpool op een 1-0 voorsprong in de 20e minuut van de wedstrijd. Fulham kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Harry Wilson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette Alexis Mac Allister zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Kenny Tete de 2-2 maakte voor Fulham. Fulham leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 80 minuten op voorsprong na een goal van Bobby De Cordova-Reid: 2-3. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 87e minuut was het Wataru Endo  die Liverpool weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Liverpool aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd Trent Alexander-Arnold die in de 88e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Liverpool - Fulham 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Fulham teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Eigen doelpunt Liverpool Eigen doelpunt Bernd Leno Liverpool 1-0
24' Doelpunt Fulham Doelpunt Harry Wilson met assist van Antonee Robinson Fulham 1-1
38' Doelpunt Liverpool Doelpunt Alexis Mac Allister Liverpool 2-1
48' Doelpunt Fulham Doelpunt Kenny Tete Fulham 2-2
45' Kenny Tete Fulham
62' Wissel Fulham Wissel Tom Cairney voor Harry Wilson Fulham
62' Wissel Fulham Wissel Willian voor Andreas Pereira Fulham
64' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
65' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Alexis Mac Allister Liverpool
69' Wissel Liverpool Wissel Ibrahima Konaté voor Joël Matip Liverpool
75' Wissel Fulham Wissel Bobby De Cordova-Reid voor Alex Iwobi Fulham
75' Wissel Fulham Wissel Timothy Castagne voor Kenny Tete Fulham
80' Doelpunt Fulham Doelpunt Bobby De Cordova-Reid met assist van Tom Cairney Fulham 2-3
83' Wissel Liverpool Wissel Wataru Endo  voor Ryan Gravenberch Liverpool
87' Doelpunt Liverpool Doelpunt Wataru Endo  met assist van Mohamed Salah Liverpool 3-3
88' Doelpunt Liverpool Doelpunt Trent Alexander-Arnold met assist van Konstantinos Tsimikas Liverpool 4-3
90' Wissel Fulham Wissel Carlos Vinícius voor Harrison Reed Fulham
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Fulham
Opstellingen Liverpool - Fulham
De opstellingen van Liverpool en Fulham zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fulham zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marco Alexandre Saraiva da Silva
Voorbeschouwing Liverpool - Fulham

Liverpool en Fulham treffen elkaar in de 14e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Fulham in de Premier League vond plaats op 3 mei 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Fulham slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 14
Winst Fulham 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 3e positie staat, terwijl we Fulham terugvinden op de 14e plaats.