Nabeschouwing Luton Town - Brentford (1-5) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Luton Town het zaterdag 20 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - Brentford (1-5)

Het Premier League duel tussen Luton Town en Brentford is onder leiding van scheidsrechter Jarred Gillett geëindigd in een 1-5 overwinning voor Brentford. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Yoane Wissa, waarmee Brentford met 0-1 de leiding nam. Brentford vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Yoane Wissa op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van Brentford, waarmee Ethan Pinnock  zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Brentford geen gas terug, waardoor in de 64e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Keane Lewis-Potter. De 0-5 voor Brentford volgde even later in de 86e minuut nadat Kevin Schade  namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van Luton Town speler Luke Berry, die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jarred Gillett bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Brentford.

LIVE Luton Town - Brentford 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Brentford Doelpunt Yoane Wissa met assist van Bryan Mbeumo Brentford 0-1
35' Wissel Luton Town Wissel Fred Onyedinma voor Issa Kaboré Luton Town
38' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Ethan Pinnock  Brentford
46' Doelpunt Brentford Doelpunt Yoane Wissa Brentford 0-2
46' Wissel Luton Town Wissel Luke Berry voor Reece Burke Luton Town
48' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Mikkel Damsgaard Brentford
62' Doelpunt Brentford Doelpunt Ethan Pinnock  met assist van Sergio Reguilón Brentford 0-3
64' Doelpunt Brentford Doelpunt Keane Lewis-Potter met assist van Bryan Mbeumo Brentford 0-4
71' Wissel Brentford Wissel Kevin Schade  voor Keane Lewis-Potter Brentford
71' Wissel Luton Town Wissel Andros Townsend voor Tahith Chong Luton Town
71' Wissel Luton Town Wissel Daiki Hashioka voor Albert Sambi Lokonga Luton Town
71' Wissel Brentford Wissel Christian Nørgaard  voor Mikkel Damsgaard Brentford
76' Wissel Brentford Wissel Mads Roerslev voor Kristoffer Ajer Brentford
81' Wissel Luton Town Wissel Pelly Ruddock Mpanzu voor Jordan Clark Luton Town
82' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Yoane Wissa Brentford
82' Wissel Brentford Wissel Yehor Yarmoliuk voor Mathias Jensen Brentford
86' Doelpunt Brentford Doelpunt Kevin Schade  met assist van Vitaly Janelt Brentford 0-5
88' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Alfie Doughty Luton Town
92' Doelpunt Luton Town Doelpunt Luke Berry Luton Town 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - Brentford
Opstellingen Luton Town - Brentford
De opstellingen van Luton Town en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Brentford zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.