Nabeschouwing Luton Town - Chelsea (2-3) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Luton Town het zaterdag 30 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - Chelsea (2-3)

Het Premier League duel tussen Luton Town en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 2-3 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Cole Palmer, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 37e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Noni Madueke op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee Cole Palmer zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 80 minuten deed Ross Barkley iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Luton Town werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Luton Town dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Elijah Adebayo de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Luton Town - Chelsea 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Chelsea Doelpunt Cole Palmer Chelsea 0-1
27' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Jacob Brown Luton Town
37' Doelpunt Chelsea Doelpunt Noni Madueke met assist van Cole Palmer Chelsea 0-2
46' Wissel Luton Town Wissel Tahith Chong voor Issa Kaboré Luton Town
46' Wissel Luton Town Wissel Chiedozie Ogbene voor Jacob Brown Luton Town
62' Wissel Luton Town Wissel Carlton Morris voor Andros Townsend  Luton Town
62' Wissel Chelsea Wissel Christopher Nkunku voor Armando Broja Chelsea
70' Doelpunt Chelsea Doelpunt Cole Palmer met assist van Nicolas Jackson Chelsea 0-3
74' VAR: Afgekeurd doelpunt Elijah Adebayo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Elijah Adebayo Luton Town
77' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Teden Mengi Luton Town
80' Doelpunt Luton Town Doelpunt Ross Barkley met assist van Alfie Doughty Luton Town 1-3
81' Wissel Chelsea Wissel Enzo Fernández voor Noni Madueke Chelsea
87' Doelpunt Luton Town Doelpunt Elijah Adebayo Luton Town 2-3
87' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Axel Disasi Chelsea
94' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Malo Gusto Chelsea
91' Wissel Chelsea Wissel Alfie Gilchrist voor Cole Palmer Chelsea
94' Wissel Luton Town Wissel Cauley Woodrow voor Albert Sambi Lokonga Luton Town
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - Chelsea
Opstellingen Luton Town - Chelsea
De opstellingen van Luton Town en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.