Nabeschouwing Manchester City - Brentford (1-0) || Premier League 2023/2024

Dinsdag 20 februari 2024 - 20:30 uur



In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester City het dinsdag 20 februari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Brentford (1-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Brentford is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 1-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door Erling Haaland, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Manchester City dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Manchester City uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Manchester City - Brentford
Goals
1
0
Balbezit
70%
30%
Gele kaarten
2
4
Schoten totaal
25
6
Schoten op doel
11
2
Aanvallen
138
64
Gevaarlijke aanvallen
125
25
Passes
712
304
Overtredingen
12
9
Buitenspel
1
3
Corners
10
1
Wissels
2
5
LIVE Manchester City - Brentford 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
47' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Ben Mee Brentford
47' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor John Stones Manchester City
60' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Yoane Wissa Brentford
61' Wissel Manchester City Wissel Jérémy Doku voor Oscar Bobb Manchester City
68' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Ivan Toney  Brentford
68' Wissel Brentford Wissel Neal Maupay voor Yoane Wissa Brentford
71' Doelpunt Manchester City Doelpunt Erling Haaland met assist van Julián Álvarez Manchester City 1-0
77' Wissel Brentford Wissel Mathias Jensen voor Vitaly Janelt Brentford
77' Wissel Brentford Wissel Keane Lewis-Potter voor Sergio Reguilón Brentford
82' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Kyle Walker  Manchester City
89' Wissel Brentford Wissel Mikkel Damsgaard voor Frank Onyeka Brentford
89' Wissel Brentford Wissel Saman Ghoddos voor Mads Roerslev Brentford
89' Wissel Manchester City Wissel Mateo Kovacic voor Julián Álvarez Manchester City
96' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Mark Flekken Brentford
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Brentford
Opstellingen Manchester City - Brentford
De opstellingen van Manchester City en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Brentford zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Josep Guardiola i Sala
Wissels Manchester City
# Speler Pos.
33 Scott Carson K
18 Stefan Ortega Moreno K
6 Nathan Aké V
82 Rico Lewis V
17 Kevin De Bruyne M
21 Sergio Gómez Martín M
27 Matheus Luiz Nunes M
8 Mateo Kovačić M
11 Jeremy Doku A
Voorbeschouwing Manchester City - Brentford

Manchester City en Brentford treffen elkaar in de 18e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Brentford in de Premier League vond plaats op 5 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Brentford slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Manchester City 3
Winst Brentford 2
Gelijkspel 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 3e positie staat, terwijl we Brentford terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.

Tags
Manchester City - Brentford Opstelling Manchester City Opstelling Brentford Live Manchester City - Brentford Live Manchester City - Brentford kijken Manchester City - Brentford kijken Live Manchester City - Brentford stream Manchester City - Brentford Fox Sports Nabeschouwing Manchester City - Brentford Uitslag Manchester City - Brentford Statistieken Manchester City - Brentford Premier League 2023/2024 Manchester City - Brentford wedden Manchester City - Brentford gokken Manchester City - Brentford Unibet