Nabeschouwing Manchester City - Chelsea (1-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 17 februari 2024 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester City het zaterdag 17 februari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Chelsea (1-1)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Raheem Sterling, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Manchester City het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 83e minuut was het namelijk Rodri die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Manchester City - Chelsea 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Moisés Caicedo Chelsea
42' Doelpunt Chelsea Doelpunt Raheem Sterling met assist van Nicolas Jackson Chelsea 0-1
60' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Cole Palmer Chelsea
62' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Djordje Petrovic Chelsea
64' Wissel Chelsea Wissel Christopher Nkunku voor Raheem Sterling Chelsea
64' Wissel Manchester City Wissel Bernardo Silva voor Julián Álvarez Manchester City
71' Wissel Chelsea Wissel Trevoh Chalobah voor Cole Palmer Chelsea
82' Wissel Chelsea Wissel Cesare Casadei voor Nicolas Jackson Chelsea
83' Doelpunt Manchester City Doelpunt Rodri Manchester City 1-1
85' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Bernardo Silva Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Chelsea
Opstellingen Manchester City - Chelsea
De opstellingen van Manchester City en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester City - Chelsea

Manchester City en Chelsea treffen elkaar in de 25e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Chelsea in de Premier League vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is Chelsea favoriet. 17 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 16 winstpartijen voor Manchester City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester City 16
Winst Chelsea 17
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 3e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 11e plaats.