Nabeschouwing Manchester City - Everton (2-0) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 10 februari 2024 - 13:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester City het zaterdag 10 februari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Everton (2-0)

Het Premier League duel tussen Manchester City en Everton is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 2-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door Erling Haaland, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Erling Haaland op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Manchester City.

LIVE Manchester City - Everton 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

54' Gele kaart Everton Gele kaart voor Idrissa Gueye Everton
56' Wissel Everton Wissel Séamus Coleman voor Ben Godfrey Everton
57' Wissel Manchester City Wissel Kevin De Bruyne voor Matheus Nunes Manchester City
57' Wissel Manchester City Wissel Kyle Walker  voor Manuel Akanji Manchester City
71' Doelpunt Manchester City Doelpunt Erling Haaland met assist van Nathan Aké Manchester City 1-0
77' Wissel Manchester City Wissel Bernardo Silva voor Julián Álvarez Manchester City
78' Wissel Everton Wissel Beto voor Dominic Calvert-Lewin Everton
78' Wissel Everton Wissel Amadou Onana voor Ashley Young Everton
85' Doelpunt Manchester City Doelpunt Erling Haaland met assist van Kevin De Bruyne Manchester City 2-0
87' Wissel Manchester City Wissel Jack Grealish voor Jérémy Doku Manchester City
88' Wissel Everton Wissel Lewis Dobbin voor Dwight McNeil Everton
89' Wissel Everton Wissel Youssef Chermiti voor Idrissa Gueye Everton
97' Gele kaart Everton Gele kaart voor James Garner Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Everton
Opstellingen Manchester City - Everton
De opstellingen van Manchester City en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Everton zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Josep Guardiola i Sala
Voorbeschouwing Manchester City - Everton

Manchester City en Everton treffen elkaar in de 24e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Everton in de Premier League vond plaats op 27 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Manchester City favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Everton slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester City 19
Winst Everton 11
Gelijkspel 7
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 2e positie staat, terwijl we Everton terugvinden op de 18e plaats.